Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 14
Examining The Relationship Between Classroom Management Skills and Emotional Intelligence Characteristics Of Turkish Teachers
2021
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, Türkçe öğretmenlerinin sınıf yönetimi becerilerine ilişkin algıları ile duygusal zekâ algıları arasındaki ilişkiyi tespit etmek amaçlanmıştır. Araştırmanın bir diğer amacı da Türkçe öğretmenlerinin sınıf yönetimi yeterlikleri ile duygusal zekâ algılarının demografik özelliklere göre istatistiksel açıdan anlamlı farklılık gösterip göstermediğini ortaya çıkarmaktır. Araştırma, bu özellikleriyle ilişkisel tarama modelli bir çalışmadır. Araştırmanın evrenini Kırşehir il genelinde görev yapan toplam 215 Türkçe öğretmeni oluşturmaktadır. Örneklem belirlemeye başvurulmamış, araştırma evreninin tamamına ulaşılmıştır. Öğretmenlerin sınıf yönetimi yeterliklerine ilişkin algılarını ölçmek için “Sınıf Yönetimi Yeterlik Ölçeği” ve kişilik özelliklerine ilişkin algılarını belirlemek için de “Schutte Duygusal Zekâ Ölçeği” kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, “Sınıf Yönetimi Becerileri Ölçeği”nin alt boyutlarına ilişkin ortalama puanları “sık sık” ile “her zaman” düzeyleri arasında değişmektedir. Öğretmenler, en yüksek ortalama puanı “iletişim” alt boyutundayken en düşük ortalama puanı “sınıfın fiziksel düzeni” alt boyutundadır. Öğretmenlerin “Sınıf Yönetimi Becerileri Ölçeği” ortalama puanları ise “her zaman” düzeyindedir. “Duygusal Zekâ Ölçeği” alt boyutlarına ilişkin ortalama puanları “Fikrim yok” ile “Katılıyorum” düzeyleri arasında değişmektedir. En yüksek ortalama puan “iyimserlik/ruh hâlinin düzenlenmesi” alt boyutundayken en düşük ortalama puan “duyguların değerlendirilmesi” alt boyutundadır. Öğretmenlerin “Duygusal Zekâ Ölçeği” ortalama puanları ise “Katılıyorum” düzeyindedir. Araştırmada temel sonuç olarak öğretmenlerin sınıf yönetimi becerileri ve duygusal zekâları arasında orta düzeyde ve anlamlı bir ilişki olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 114
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini