Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 8
Kibrista Azinliklar: Ermeni̇ler, Maruni̇ler ve Gurbetler
2017
Dergi:  
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kıbrıslı Rumların adanın bir Yunan adası haline gelmesi yönündeki girişimlerinin  1950’li yıllarda BM tarafından kabul görmemesi, ardından yapılan halkoylaması ve  sonrasındaki diplomatik girişimlerin de başarısızlıkla sonuçlanmasıyla Yunanistan destekli  EOKA tedhiş teşkilatı kurulur ve 1960 yılında kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti bile Yunanistan  ve Kıbrıslı Rumların Enosis isteklerini engelleyemez. Kıbrıs Cumhuriyeti anayasası ise adada  yaşayan Maruni, Ermeni ve çingeneleri azınlık olarak kabul eder. Özellikle 1963 sonrasında  başlayan süreçte adada yaşayan Ermeni ve Maruniler adayı terk etmeye başlarlar. Bugün  adanın kuzeyinde Ermeni nüfus bulunmazken az sayıda Maruni ve Gurbet yaşamaktadır.  Bu çalışma kapsamında adada yaşayan Ermeni, Marunî ve Gurbetlerin geçmişi irdelenecek  ve bugün adanın özellikle kuzeyinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarında yaşayan  azınlıkların durumu değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

The Minorities In Cyprus; Armenians, Maronites, and The Gurbets
2017
Yazar:  
Özet:

The fact that Greek Cypriot and Greek efforts to hellenize the island of Cyprus in 1950’s were not accepted by the UN, that the plebicit carried out then was given no fertile result direct Greece so as to establish a terrorist organization named EOKA an deven the foundation of the Republic of Cyprus cannot stop Greece and the Greek Cypriots living on the island from the utopic idea of Enosis. The constitution of the Republic of Cyprus accepts the Maronites, Armenians, and the Gurbets as the minorities. Especially after the 1963 conflict and the chaotic atmosphere, almost all the minorities including the Maronites, and Armenians start leaving the island. No Armenian is living in the northern part of the island today except some Maronites and Gurbets as well. This scientific study will focus on the historical background of these above-mentioned minorities as well as the Gurbets on the island, and the general situation of these societies, especially living in Turkish Republic of Northern Cyprus.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 537
Atıf : 1.840
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini