Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 84
 İndirme 35
Kıbrıs’ta Ermeni Toplumuna Kesitsel Bir Bakış: 1915–1963
2015
Dergi:  
TESAM Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Birinci Dünya Savaşı sürerken yaşanan ve yansımaları günümüze kadar süren Ermenilerin Sevk ve İskânı’nın ardından pek çok Ermeni Anadolu topraklarından ayrılırken bir kısmı da Akdeniz adası Kıbrıs’ı kendilerine mesken tutarlar. Ermenilerin Ada’da 1914 sonrasında başlayan bu macerası Kıbrıs yakın tarihine Kanlı Noel olarak geçen ve Akritas Planı adı verilen plana göre adadaki Türklerin tamamen ortadan kaldırılmasıyla adanın Yunanlaştırılmasını hedefleyen Rum saldırılarına kadar devam edecektir. 1964 yılına kadar Kıbrıs Adası’nda Kıbrıslı Türklerle barış ve huzur içerisinde yaşayan Ermeniler bu tarihten sonra önce adanın güneyine, daha sonra da ada dışına göç etmeye başlarlar. Bu çalışma kapsamında Kıbrıs’ta Türk-Ermeni ilişkileri sosyal hayatın çeşitli özellikleri dikkate alınarak ortaya konmaya çalışılacaktır. Lokmacı Barikatı’na adını veren Kayserili Ermeni’den, Adaya “kar hoşafını” ilk defa götüren Ermeni’ye kadar birçok Ermeni Ada’da sosyal hayatın güzellikleri ve renkleri olarak yaşarlarken Rum tedhiş örgütü EOKA’nın baskılarına dayanamayarak Türk dostlarını, anılarını, geçmişlerini ve her şeylerini bırakarak adadan kaçmak zorunda kalırlar. Bu çalışma yaklaşık 50 yıllık sürece ışık tutmak amacıyla kaleme alınmaktadır. Anahtar Kelimeler: Kıbrıs, Ermeni, Kıbrıs Türkleri, Rumlar, EOKA.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




TESAM Akademi Dergisi
TESAM Akademi Dergisi