Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 128
 İndirme 40
Sınıf Öğretmenliği Bilim Dalında Yapılan Lisansüstü Tezlere Yönelik Bir Araştırma
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada sınıf öğretmenliği bilim alanında yapılan lisanüstü tezlerin; yıl, çalışma konusu, yapıldığı üniversite, lisansüstü düzeyi (yüksek lisans, doktora), çalışma grubu ve yöntemi ortaya konulması amaçlanmıştır. Daha önce bu konuda yapılan iki makale (Şahin, Calp, Bulut, Kuşdemir, 2013; Küçükoğlu ve Ozan, 2013), bir yüksek lisans tezi (Bağcı, 2012), bir de bildiri (Karadağ, 2009) bulunmaktadır. Bu çalışmayı daha önce yapılmış olan benzer çalışmalardan ayıran en temel özellik 2011-2015 yılları arasında yapılan tezlerin ele alınmasıdır. Şahin, Calp, Bulut ve Kuşdemir (2013) tarafından yapılan çalışmada 2005-2010 yılları arasındaki, Küçükoğlu ve Ozan (2013) 2008-2012 yılları arasındaki, Bağcı (2012) tarafından yapılan çalışmada ise 1995-2011 yılları arasındaki tezler ele alınmıştır. Bu çalışmada metodolojik değerlendirme yöntemi kullanılmıştır. Çalışmada ele alınan 373 teze ilişkin veri, tezi yapanların cinsiyeti, tezlerin lisansüstü eğitim türüne (yüksek lisans-doktora) göre dağılımları, üniversite ve yapılan tezlerin dağılımları, tezlerin çalışma konusu, tezlerin yapıldığı hedef kitle (örneklem, çalışma grubu vb.), tezlerde ele alınan yöntem başlıklarında sınıflandırılmış ve bu sınıflamaya dayalı olarak frekanslara ilişkin tablo ve grafikler oluşturulmuştur. Çalışmanın sonucunda tez yazarlarının cinsiyetlerine göre dağılımları incelendiğinde erkeklere oranla kadınların daha fazla sayıda tez ürettiği, 2011-2015 yılları arasında 40 farklı üniversitede Sınıf Öğretmenliği bilim alanı ile ilgili tezlerin yazıldığı, Atatürk, Gazi, Marmara ve Çanakkale Onsekiz Mart üniversitelerinin diğer üniversitelere oranla Sınıf Öğretmenliği bilim alanında oldukça fazla sayıda tez ürettiği, tezlerde çalışma alanı olarak Sınıf Öğretmenliği bilim dalını doğrudan ilgilendirmeyen çalışmaların yapıldığı, yapılan tezlerde yoğunlukla var olan durumun ortaya konduğu, ağırlıklı olarak öğretmen ve öğrencilerin ele alındığı çalışmaların yapıldığı sonuçlarına ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Study On Masters Dissertations Conducted In The Field Of Primary School Teaching
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to present the date, topics of the dissertations, university the study was conducted in, the level of graduate education (MA, PhD), the study group and the methodology of the dissertations (masters and PhD). In the literature, there are two studies (Şahin, Calp, Bulut, Kuşdemir, 2013; Küçükoğlu ve Ozan, 2013), one MA thesis (Bağcı, 2012), and one oral presentation (Karadağ, 2009) that analyze the same subject. The distinctive feature of this study is that it handles the masters and PhD dissertations between 2011 and 2015. Şahin, Calp, Bulut and Kuşdemir (2013) analyzed the dissertations between 2005 and 2010 while Küçükoğlu and Ozan (2013) and Bağcı (2012) analyzed the dissertations from 2008 to 2012 and those from 1995 to 2011 respectively. The study employs the methodological evaluation method. For this study, 373 thesis were analyzed and they were classified according to the researchers’ gender, the frequency of the level of the dissertations (MA, PhD.), university and the frequency of the dissertations written at that university, the topics of the dissertations, the study group (study group and sample etc.) and the methodology. Based on the data gathered, graphs and frequency charts were formed. As a result of the study, the findings of the study show that women wrote more dissertations when compared with those written by men, that dissertations completed in 40 different universities were written concerning the field of Primary School Teaching between 2011 and 2015, that far more dissertations were written on the field of Primary School Teaching at Atatürk, Gazi, Marmara and Çanakkale Onsekiz Mart universities in comparison with those written at other universities, that the topics of the dissertations were not directly related to the field of Primary School Teaching, that the dissertations mostly revealed the current situation and that the dissertations mainly dealt with teachers and students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 46.051
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini