Kullanım Kılavuzu
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 23
Bilişsel Duygu Düzenleme ve Duyguları Yönetme Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2019
Dergi:  
Sakarya University Journal of Education
Yazar:  
Özet:

 Bu araştırmanın amacı, üniversite öğrencilerinin bilişsel duygu düzenleme stratejileri ile duyguları yönetme becerileri arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Bu amaçla, araştırmanın çalışma grubunu 202 kadın, 122 erkek toplam 324 üniversite öğrencisi oluşturmaktadır. Verilerin toplanmasında, kişisel bilgi formunun yanı sıra, Bilişsel Duygu düzenleme ölçeği ile Duyguları yönetme becerileri ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizinde ise kanonik korelasyon analizinden yararlanılmıştır. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre, en yüksek ilişkiler yıkım ve duyguları olduğu gibi gösterebilme, plana tekrar odaklanma ve başa çıkma ve düşünceye odaklanma ile başa çıkma arasında ortaya çıkmıştır. Birinci kanonik korelasyon sonuçlarına göre, uyumlu olmayan bilişsel duygu düzenleme stratejileri seti ile duyguları yönetme becerileri arasında negatif yönlü korelasyonlar ortaya çıkmıştır. İkinci kanonik korelasyon sonuçlarına göre bilişsel duygu düzenleme stratejilerinin tümü duygu yönetme becerileri ile –başa çıkma hariç- arasında negatif bir korelasyon vardır. Elde edilen sonuçlar ilgili alan yazın çerçevesinde tartışılmış ve önerilere yer verilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

The Associaton Between Cognitive-emotion Regulation and Emotion Management
2019
Yazar:  
Özet:

We studied the association between cognitive emotion regulation strategies and emotion management skills. A total of 324 college students participated in the study (122 menand 202 women). A demographical information form, the Cognitive Emotion Regulation Questionnaire, and the Emotion Management Skills Scale were used to collect the data. Canonical correlation was used in the analysis, where cognitive emotion regulation strategies and emotions management skills were treatedas two sets of variables. The first canonical variate indicated that those individuals who scored higher on catastrophism and self-blame werelower on focusing, planning, evaluating, and putting into perspective. The second canonical variate indicated that cognitive-emotional variables as a set were negatively associated with all the emotionregulation skills with the exception of coping. The third canonical variate indicated that higher rumination and re-focusing on were associated with higher coping and regulation skills but less with emotional display skills.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sakarya University Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 579
Atıf : 4.355
2023 Impact/Etki : 0.012
Sakarya University Journal of Education