Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 43
 İndirme 14
OKULLARIN ÖRGÜT KÜLTÜRÜ İLE DEĞİŞİME HAZIRBULUNUŞLUK DÜZEYLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ
2019
Dergi:  
Kırıkkale University Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı; okulların örgüt kültürü ile değişime hazır bulunuşluk düzeyi arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Ayrıca okulların değişime hazırbulunuşlukları ve okulların sahip oldukları örgüt kültürü özelliklerini belirlemektir. Araştırmada basit seçkisiz örneklem ile katılımcılara ulaşılmıştır. Amaç doğrultusunda kişisel bilgi formu, okullarda değişime hazır bulunuşluk ölçeği ve örgüt kültürü türü ölçeğinden oluşan veri toplama aracı, Afyonkarahisar il merkezinde ortaokullarda görev yapan 305 öğretmene uygulanmıştır. Araştırma sonucunda, okulların örgüt kültürü alt boyutları ile değişime hazır bulunuşluk alt boyutları arasında orta düzeyde anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Bununla birlikte, okulların örgüt kültürü başarı alt boyutu ile destek kültürü alt boyutu arasında “yüksek” düzeyde pozitif yönde anlamlı ilişki bulunmuştur. Öğretmenlerin görüşlerine göre öğretmenlerin ve yöneticilerin değişime yüksek düzeyde hazır oldukları; okulun fiziki-teknolojik alt yapısının ve velilerin ise orta düzeyde hazır oldukları görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The relationship between the schools and the culture of the country is a change.
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this research study is to examine the relationship between the organizational culture of schools and the level of readiness for change. In addition, the characteristics of schools to determine in readiness levels for change and culture of schools are examined. In this study, simple random sampling method was used. For this purpose, a personal information form, data collection tool consisting of the readiness to change scale and organizational culture type scale were applied to 305 teachers working in secondary schools in Nicaragua. As a result of the study, a significant positive correlation was found between the organizational culture achievement subscale and support culture subscale of the schools. According to the teachers' opinions, teachers and administrators are ready for change to a great extent. The readiness of schools to change does not show a significant difference in terms of gender, seniority, educational status, and type of organizational culture in terms of gender.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Relationship Between Organizational Culture Of Schools and Their Readiness Of Change
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this research study is to examine the relationship between the organizational culture of schools and the readiness level for change. In addition, characteristics of schools to determine in readiness levels for change and culture of schools are examined. In this study, simple random sampling method was used. For this purpose, a personal information form, data collection tool consisting of the readiness to change scale and organizational culture type scale were applied to 305 teachers working in secondary schools in Afyonkarahisar. As a result of the study, a significant positive correlation was found between the organizational culture achievement subscale and support culture subscale of the schools. According to the teachers’ opinions, teachers and administrators are ready for change to a great extent. The readiness of schools to change does not show a significant difference in terms of gender, seniority, educational status, and type of organizational culture in terms of gender.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kırıkkale University Journal of Social Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 433
Atıf : 2.328
Kırıkkale University Journal of Social Sciences