Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 97
 İndirme 37
Şiirle Yabancı Dil Olarak Arapça Öğretimi
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Kişilerin değişen istek ve ihtiyaçlarına göre yabancı dil öğretim yöntem ve teknikleri de değişmektedir. Bu istek ve ihtiyaçlardaki yenilenmeye bağlı olarak yazınsal metin türleri de yabancı dile temel kaynak olmaları bakımından öne çıkmaktadır. Yazınsal metinlerin, gerek ana dil gerekse yabancı dil öğretiminde önemli bir yeri vardır. Öğrenilen yabancı dilin kültürünün de edinilmesinde, dersin aktif ve eğlenceli bir ortamda öğrenci merkezli işlenmesinde, öğrencilerin dil seviyelerinin geliştirilmesinde, kültürler arası etkileşimin oluşmasında, sınıfta iletişim ortamının kurulmasında yazının önemli katkıları olduğu aşikadır. Yazınsal metinler içinde en eski türlerden biri olan şiir kendine has dil kurgusu, sanatsal kullanımları, kısa ve öz anlatımları, estetik olarak etkileme gücüyle öne çıkan bir türdür. Şiire ait bu özelliklerin yabancı dil derslerine aktarılması dil öğretime katkılar sağlayacaktır. Ayrıca şiirin kendine has özellikleri sayesinde daha kalıcı öğrenmelerin gerçekleştirilmesi de olasıdır. Öğrencilerin metinsel ve dilbilgisel olarak seviyesine uygun seçilmiş, dersle ilişiği iyi kurgulanmış ve planlanmış, öğrencilerin ilgisini çekebilecek şiirler yabancı dil öğretiminde gerek öğrenilenleri pekiştirmeye gerekse yeni öğrenmeler sağlamaya yardımcı olacaktır. Bunlara ilaveten, öğrencide eleştirel bakış açısının oluşturulmasında, yaratıcı yazma becerisinin gelişmesinde, okuma duyarlılığının artmasında da şiir faydalı olacaktır. Seçilecek yazınsal metinler, öğrenmenin sağlanmasında bir araç olacağı için mümkün oldukça günümüze ait yapıtlar olmalıdır. Bu çalışmada, yabancı dil olarak Arapça öğretiminde şiirin nasıl kullanılabileceğine dair etkinlikler ders planları üzerinden örneklendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Arabic Teaching With Poem
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

foreign language teaching methods and techniques vary according to the changing needs of people vary depending on the renewal of these requests and needs, the type of text types also stand out in terms of being basic sources in the foreign language, the main language and foreign language teaching has an important place in the acquisition of the culture of the learned foreign language can be used in the development of language levels in an active and fun environment of the students in the creation of intercultural interaction in the creation of communication media in the classroom, the important contributions of the article will be made in the creation of the most important language courses in the language and the development of the language of the language, which will contribute to the possible language and the development of the teaching of the possible language classes of the language

Anahtar Kelimeler:

Arabic Teaching As A Foreign Language Through Poetry
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The methods and techniques of foreign language teaching vary according to the changing needs and needs of the people. Depending on the desire and the renewal of these needs, literary texts also stand out as being the main source of foreign language. Literary texts have an important place in foreign language teaching, both in mother tongue and in foreign language. In the acquisition of the learned foreign language culture, it is clear that the course is an important contributor to student-centered processing in an active and entertaining environment, the development of language levels of students, the formation of intercultural interaction, and the formation of a communication environment in the classroom. As literary texts to be selected will be a means of ensuring the learner, it should be as diverse as possible. Poetry, one of the oldest species in literary texts, is a kind that stands out with its own language composition, artistic uses, short and self expression, aesthetic influence. The transfer of these features belonging to poetry to foreign language courses will provide language teaching contributions. It is also possible to realize more permanent learning through its unique characteristics of poetry. Poetry that is appropriately selected according to the textual and grammatical level of the students, well-designed and planned in relation to the learner, and attracts the interest of the students will help to provide new learning in foreign language teaching. In addition to this, poetry will also be useful in the development of critical thinking in the student, in the development of creative writing skills, and in the increase of reading sensitivity. In this study, activities on how to use poetry in teaching Arabic as a foreign language are illustrated through the lesson plans.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 45.977
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini