Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 34
 İndirme 18
Boşanmış Babaların Çocuklarıyla İlişkileri ve Buna Etki Eden Faktörler
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Amerika ve İngiltere’deki çocukların %30-%50’si boşanmış ailelerde büyümektedir (Richards ve Dyson, 1982). Bu durum ülkemizde de giderek yaygınlaşmaktadır. Boşanma süreci, boşanmadan sonra çocukların ve kadınların yaşamı ve stres kaynakları sık sık araştırılan konulardan olmuştur. Fakat ülkemizde boşanmadan sonra babaların yaşadığı sorunlar ve babaların çocuklarıyla olan ilişkilerini inceleyen hiçbir araştırmaya rastlanmamıştır. Bu nedenle, bu literatür taraması bu konuda ki boşluğu doldurmayı amaçlamaktadır. Bizim ülkemizde de boşanma büyük oranlarda artış göstermiştir ve bu nedenle de babalarını görmeyen ve göremeyen çocuk sayısı çok fazladır. Yurt dışında yapılan gerek küçük çapta ve gerekse ulusal düzeydeki araştırmalar boşanmadan sonra babaların çok azının çocuklarıyla ilişkilerini sürdürebildiğini göstermiştir. Bunun da birçok sosyal ve kişisel nedenli vardır. Aslında babalarda çocuklarıyla ilgilidir ve ilgilenmek istemektedirler ancak yaşadıkları bazı olumsuzluklar onları çocuklarından uzaklaştırmakta ve istemeyerekten olsa ilişkilerini kesmek zorunda kalmaktadırlar. Babaların yaşadıkları bu sorunlarda pek fazla kişinin dikkatini çekmemiştir. Bu yazının amacı da boşanmadan sonra bile baba çocuk ilişkisinin önemine dikkat çekmektir. Bu alanda yazılmış, klasik sayılabilecek makaleler taranmış, bir konu bütünlüğü oluşturacak şekilde, boşanmış babaların çocuklarıyla ilişkileri ve buna etki eden faktörler derlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Divorced Fathers' Relationship With Thier Children and Efecting Factors
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

In America and England around 30 % to 50 % of children grow up in divorced families (Richards ve Dyson, 1982). A similar situation is also observed in Turkey. Divorce process, children and women problems and stress after divorce are most commonly investigated topics. However, after the divorce the fathers’ problems and their relationship with their children ignored and did not receive any attention. Therefore, the purpose of this study is to fill the gap in literature and explore the topic further. The divorce rate is also high in our country. Thus, there is a good number of fathers who are not able to see their children after divorce. Local and national-wide research shows that very few fathers are able to continue their relationships with their offspring. There are some social and personal factors that hinder father-child relations. In fact, fathers are also interested in their children live and would like to involve with their children’s live, but there are some factors that negatively effects this relationships and they involuntarily have to cut off their relationships. The problems that fathers goes through did not draw attention from social sciences. Thus, the purpose of this literature review is to focus on the issue of father-child relations after divorce. This articles aims at to investigate and explore possible problems that effect father-child relations. Related articles are collected and integrated in this literature review that may help school counselor or people involve in court mediation system in divorce cases.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 45.975
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini