User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 11
 Views 87
 Downloands 35
Ortaokul Öğrencilerinin Etkin Katılımı ve Yardım İsteme Eğilimleri
2016
Journal:  
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu araştırmada ortaokul öğrencilerinin etkin katılım ve öğrenme sürecinde yardım isteme eğilimlerinin cinsiyet ve sınıf değişkenlerine göre incelenmesi ve etkin katılım ile yardım isteme arasındaki ilişkilerin saptanması amaçlanmaktadır. Tarama modelinde olan araştırma, 2013-2014 güz döneminde Sivas ili merkez ilçede öğrenim gören 607’si kız 633’ü erkek olmak üzere 1240 ortaokul öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın verileri Etkin Katılım Ölçeği ve Öğrenme Sürecinde Yardım İsteme Ölçeği ile toplanmıştır. Elde edilen verilerin analizinde t Testi, Tek Yönlü Varyans Analizi ve Pearson Korelasyon katsayısı kullanılmıştır. Araştırma sonuçları öğrencilerin etkin katılım durumlarının sınıf düzeyi yükseldikçe olumsuz yönde değiştiğini ortaya koymuştur. Araştırma sonuçlarına göre altıncı sınıf öğrencileri kendilerini derse daha fazla verirken sekizinci sınıf öğrencileri daha fazla hoşnutsuzluk yaşamaktadırlar. Araştırmada ulaşılan bulgulara göre ortaokul öğrencilerinin etkin katılımları ve yardım isteme durumları cinsiyete göre incelendiğinde kız öğrenciler lehine farklılık gösterdiği bulunmuştur. Kız öğrenciler erkek öğrencilere göre daha fazla kendilerini derse vermekte ve etkili yardım istemektedirler. Erkek öğrenciler ise daha fazla hoşnutsuzluk yaşamakta ve yüzeysel yardım istemekte ve yardım istemeden kaçınmaktadırlar. Öğrencilerin yardım isteme eğilimleri de sınıf düzeyine göre değişmektedir. Öğrencilerin yardım isteme eğilimlerinde sınıf düzeyine göre yüzeysel yardım isteme ve yardım istemeden kaçınmada 6. sınıf lehine fark bulunmuştur. Öğrencilerin etkin katılımları ile yardım isteme eğilimleri arasında anlamlı ilişki bulunmaktadır. Kendini derse veren öğrenciler etkili yardım istemekte, hoşnutsuzluk arttıkça yardım istemekten kaçınma ve yüzeysel yardım isteme artmaktadır

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles










Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 1.142
Cite : 5.267
© 2015-2024 Sobiad Citation Index