User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 2
 Views 39
 Downloands 8
Avrupa Birliği ve Rusya'nın Güç Alanları Arasında Kalan Ukrayna'da Yaşanan Halk Ayaklanmaları: Turuncu Devrim ve Meydan Devrimi
2015
Journal:  
Elektronik Siyaset Bilimi Araştırmaları Dergisi
Author:  
Abstract:

1991 yılında bağımsızlığını kazanmış olan Ukrayna'nın, post-komünist dönemde siyasi, ekonomik ve sosyo-kültürel anlamda Avrupa Birliği (AB) ve Rusya'nın güç alanı arasında sıkıştığı gözlemlenmektedir. Ülkede bir yandan ulus-inşa sürecinin bir yandan da post-komünist dönemin özellikle siyasi ve ekonomik olan sancıları yaşanmaktadır. Yoksulluğun ve yolsuzluğun artması, ülkede 2004 yılında sosyal bir patlamaya neden olmuş ve geniş ölçekli halk ayaklanmaları yaşanmıştır. "Turuncu Devrim" olarak ifade edilen Avrupa yanlısı halk ayaklanmaları 2006 sonrası dönemde etkisini tamamen kaybetmiş ve ülke Rus yanlısı bir politika izlemeye başlamıştır. 2006'dan 2013'e kadar olan süreçte Ukrayna'daki siyasi ve ekonomik statükonun değişmemesi ve halk ile iktidar arasındaki kopukluk neticesinde 2013 yılında halk ayaklanmaları yeniden başlamıştır. "Meydan Devrimi" olarak nitelendirilen bu hareketler neticesinde Rusya müdahale etmiş ve ülkede iç savaş başlamıştır. Bu makalede, Turuncu Devrim'i (2004) ve Meydan Devrimi'ni (2013) etkileyen iç ve dış dinamiklerin birbirleriyle iç içe geçmiş süreçler olduğundan hareket edilerek her iki devrimin iç ve dış nedenleri karşılaştırmalı olarak ortaya konmuştur.

Keywords:

Null
2015
Author:  
0
2015
Author:  
Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles










Elektronik Siyaset Bilimi Araştırmaları Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 150
Cite : 255
© 2015-2024 Sobiad Citation Index