Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
 İndirme 5
Yunanistan’ın Tarihteki İflasları 1843-1893-1932
2023
Dergi:  
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yunanistan bağımsızlığını kazandıktan sonra, bir yandan isyan sırasında aldığı borçları ödemek, diğer yandan ise modern bir devlet oluşturmak için dış borçlanma yoluna gitmiş ve bu borçlanma sonucunda 1843 yılında ilk iflasını yaşamıştır. Bu ilk iflas sonucunda Yunan Ordusu siyasete müdahale etmiş ve anayasal bir yönetime geçilmiştir. Ülkenin ekonomik altyapısının kurulması, modern bir ordu oluşturulması, Makedonya, Girit ve Balkanlar’da yaşanan sorunlara yönelik savaş hazırlıkları, Yunanistan’ın 1893 yılındaki ikinci iflasının temel nedenleri olmuştur. Bu iflas sonucunda ordunun siyasetteki ağırlığı artarken Venizelos’un önderliğinde milliyetçi akım Yunan siyasetinde daha fazla rol oynamaya başlamıştır. Megali İdea düşüncesiyle Anadolu’ya çıkan Yunan Ordusu’nun Kurtuluş Savaşı’nda hezimete uğraması ve daha sonra da mübadeleyle bir buçuk milyon Rum’un Yunanistan’a gitmesi 1932 iflasını tetiklemiştir. Bu iflasın sonucunda Yunanistan, General Metaksas diktatörlüğüne doğru hızla ilerlemiş, ülkede grevler ve Komünist Partisi’nin güçlenmesi gibi daha sonra Yunan İç Savaşı’nda etkilerini gösterecek önemli sosyal değişimler yaşanmıştır. Yunanistan bu yaşadığı ekonomik süreçler boyunca sürekli olarak dış borçların faizlerini ödemek ve bütçe açıklarını karşılamak için yeni borçlar almış, en sonunda bu borçları ödeyemeyecek duruma gelmiş ve ülke üç kez resmen iflas etmiştir. Yunan ekonomisi her iflastan sonra dönemin büyük güçlerinin denetimi altına girmiştir. Bu çalışmada ağırlıklı olarak Yunanca kaynaklar kullanılarak, Yunanistan’ın 1843, 1893 ve 1932 iflasları, bu iflasların nedenleri ve bu iflaslar sonucunda Yunanistan’ın ekonomik bağımsızlığını kaybetmesinin Yunan sosyal yapısında yarattığı sorunlar ortaya koyulmaya çalışılacaktır

Anahtar Kelimeler:

History Of Greece 1843-1893-1932
2023
Yazar:  
Özet:

After Greece gained its independence, it went on the way of external debt to pay the debt it had during the rebellion, and on the other hand to create a modern state, and as a result of this debt it experienced its first bankruptcy in 1843. As a result of this first bankruptcy, the Greek army interfered in politics and became a constitutional government. The establishment of the country’s economic infrastructure, the establishment of a modern army, the war preparations for the problems in Macedonia, Grit and the Balkans were the main causes of the second Greek bankruptcy in 1893. As a result of this bankruptcy, the army’s weight in politics increased, and the nationalist stream under the leadership of Venizelos began to play more role in Greek politics. The idea of the Megali idea that the Greek army went to Anatolia in the Liberation War and then a million and a half of the Romans went to Greece in 1932 caused the bankruptcy. As a result of this bankruptcy, Greece has rapidly advanced towards the dictatorship of General Metaksas, and has experienced significant social changes in the country, such as strikes and the strengthening of the Communist Party, which will later show its effects in the Greek Civil War. Thro these economic processes, Greece has constantly received new debts to pay the interests of foreign debts and to meet the budget gap, finally it has become unable to pay these debts, and the country has officially failed three times. The Greek economy, after every bankruptcy, was under the control of the great powers of the time. This study will use mainly Greek resources to try to identify the Greek bankruptcies of 1843, 1893 and 1932, the causes of these bankruptcies and the problems that Greece's loss of economic independence as a result of these bankruptcies created in the Greek social structure.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 640
Atıf : 2.915
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini