Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 56
 İndirme 19
Matürîdî Âlimlerden Sığnâkî’nin (ö. 714/1314[?]) Hayatı, İlmî Şahsiyeti, Kelâm İlmindeki Yeri ve Eserleri
2018
Dergi:  
Kilitbahir
Yazar:  
Özet:

Sığnâkî (ö. 714/1314 [?]), Mâverâünnehir bölgesinde yetişmiş, Bağdat, Şam, Halep ve Kahire gibi önemli ilim merkezlerinde hocalık yapmış, Doğu Hanefî-Mâtürîdî geleneğinin Batı’daki önemli temsilcilerinden birisidir. Kelâm, fıkıh, sarf ve nahv ilimlerinde şerh ve telif şeklinde eserler kaleme almış birçok talebe yetiştirmiştir. Kemâlpaşazâde gibi kimi Osmanlı âliminin ilmi şeceresi içinde yer almıştır. Osmanlı âlimleri arasında daha çok Burhaneddin Ali b. Ebî Bekr Merginânî’nin (ö. 593/1197) fıkıh ilmine dair kaleme aldığı el-Hidâye adlı eserine yazdığı en-Nihâye adlı şerhiyle şöhret bulmuştur. Ebü’l-Muîn en-Nesefî’nin et-Temhîd adlı eserine yazdığı et-Tesdîd adlı şerh, yaşadığı dönemde “kelâm yapma” ve içinde bulunduğu geleneğin sonraki nesillere aktarılması gayretinin bir sonucu olmalıdır. et-Tesdîd fi şerhi’t-Temhîd adlı bu eser 2016 yılında tarafımızdan yapılan “Mâtürîdî Âlimlerden Sığnâkî’nin (ö. 714/1314) et-Tesdîd fî şerhi’tTemhîd Adlı Eserinin Tahkiki ve İlâhiyyat Konularının Tahlili” isimli doktora çalışmasıyla ilim dünyasına tanıtılmıştır. Bu makale adı geçen tezimizin bazı kısımlarının yeniden gözden geçirilmesi ile elde edilmiştir. Bu çalışmada Sığnâkî’nin hayatı, ilmi şahsiyeti-Kelâm ilmindeki yeri ve eserleri ele alınmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

and the worship of the worship of the worship of 714/1314[?] His life, his personality, his place and his works.
2018
Dergi:  
Kilitbahir
Yazar:  
Özet:

and the worship of the 714 and 1314 [?He has grown up in the Mâverâünnehir region, has taught in important scientific centers such as Baghdad, Damascus, Aleppo and Cairo, and is one of the important representatives of the Eastern Hanefî-Matturîdî tradition in the West. In the words of the Holy Prophet (peace be upon him), the Holy Prophet (peace be upon him), the Holy Prophet (peace be upon him), the Holy Prophet (peace be upon him), the Holy Prophet (peace be upon him), the Holy Prophet (peace be upon him) and the Holy Prophet (peace be upon him). As a result, there is a number of people who have been able to do so in the same way as those who have been able to do so in the same way. There is a great deal more of the people who are among them, and there is a great deal more of the people who are among them. 593/1197) has found fame with the name of the en-Nihâye, which he wrote in his work of the name al-Hidâye, which he received a pencil on the science of fıkıh. The et-Tesdîd, which is written in the work of Ebü'l-Muîn en-Nesefî's et-Temhîd, must be a result of the effort of "to do clam" in the period in which he lives and to transfer the tradition in which he is in to the next generations. This is the name of the “Tesdîd fi sherhi’t-Temhîd” which was made by us in 2016 by the “Matturîdî Âlimî Sığnâkî” (Matturîdî Âlimî Sığnâkî). 714/1314) et-Tesdîd fî sherhi'tTemhîd Namlı Works of Tahkiki and Ilâhiyat Themes's Tahlili's doctoral work was introduced to the world of science. This article was obtained by the re-review of some of our thesis named. In this work, the life of Sığnâkî is discussed, the knowledge of personality-Kelâm knowledge and works.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kilitbahir

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 217
Atıf : 289
Kilitbahir