Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 58
 İndirme 12
Ahmet Mithat Efendi’nin Romanlarında Göç Coğrafyası: Özgürlükten Sürgünlüğe “Kafkasya”
2019
Dergi:  
Türklük Bilimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Tarih boyunca Kafkasya üzerinde büyük devletler arasındaki hâkimiyet mücadelesinin hiç eksilmediği görülür. Tanzimat dönemi yazarlarından Ahmet Mithat Efendi de bazı eserlerinde bu mücadelenin 19. yüzyıldaki görünümüne göç olgusu etrafında okuru tanık kılar. Kafkasya’nın tarih boyunca büyük devletlerin dikkatini çeken bir coğrafyada olduğu bilinciyle konuya yaklaşan yazarın romanlarındaki göç olgusunun, coğrafi uzantılarıyla beraber tarihi, siyasi, beşeri, kültürel, etnik ve ekonomik yönünün açığa çıkarılması bu çalışmanın amaçları arasındadır. Bu çerçevede çalışmada Ahmet Mithat Efendi’nin (1844-1912) Kafkasya’yı konu alan Kafkas (1878) ve Gürcü Kızı Yahut İntikam (1888) romanları üzerinden göç olgusu, bir huzursuzluk ve yer değiştirme problemi etrafında incelenmiş, asırlar ötesinden yurt edinilen Kafkas coğrafyasındaki özgürlük-sürgünlük öyküsü, tarihi, siyasi, ekonomik ve kültürel cepheleriyle ortaya konmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

In the novels of Ahmet Mithat Efendi: Migration Geography: From Freedom to Exile "Kafkasya"
2019
Yazar:  
Özet:

Over the course of history, the struggle of dominance between the great states on the Caucasus has never been lost. The author of the Tanzimat period, Ahmet Mithat Efendi, in some of his works witnesses the appearance of this struggle in the 19th century around the fact of migration. The purpose of this study is to reveal the fact of the migration in the novel of the author, with the consciousness that the Caucasus is in a geography that attracts the attention of the great states throughout the history, the historical, political, human, cultural, ethnic and economic aspects along with its geographical extensions. In this framework, the work of Ahmet Mithat Efendi (1844-1912) on the Caucasus novel Kafkas (1878) and the Georgian Girl or Revenge (1888) has been studied around an unrest and the problem of change of place, and the history of freedom and evacuation in the Caucasus geography has been acquired for centuries and has been attempted to reveal with its historical, political, economic and cultural facets.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türklük Bilimi Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 631
Atıf : 5.181
2023 Impact/Etki : 0.074
Türklük Bilimi Araştırmaları