Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 40
 İndirme 1
Stajın Nasıl Geçti? Turizm Alanında Orta Öğretim Öğrencilerinin Staj Deneyimleri
2019
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı turizm lisesi öğrencilerinin staj kavramına yönelik metaforik algılarını belirlemektir. Söz konusu amaç doğrultusunda, araştırmada nitel araştırma yöntemine başvurulmuş ve betimleyici araştırma deseni benimsenmiştir. Veri toplama aracı olarak 2 adet açık uçlu sorudan oluşan anket formu kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Türkiye’de turizm eğitimi veren tüm liselerdeki 3. ve 4. sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırma 2017- 2018 eğitim-öğretim yılı güz dönemi boyunca uygulanmış ve turizm liselerinde öğrenim gören 292 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre öğrenciler staj kavramını ifade etmek için 67 metafor üretmişlerdir. Öğrencilerin oluşturduğu metaforlar üç temada toplanmıştır. Bunlar; olumsuz, olumlu ve hem olumlu hem olumsuz algılardır. Araştırmada, öğrencilerin staj deneyimlerini ağırlıklı olarak olumsuz algıladıkları saptanmıştır. Söz konusu olumsuz metaforlar arasında “amelelik ve kölelik” öne çıkan metaforlar olmuştur. Sonuç olarak öğrenciler kendileri için beceri, bilgi ve tutum değişimi yaratacağı düşünülen staj deneyimini ağırlıklı olarak kölelik ve amelelik ile ilişkilendirmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Stajın Nasıl Geçti? Turizm Alanında Orta Öğretim Öğrencilerinin Staj Deneyimleri
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to determine the metaforic perceptions of tourism high school students towards the stage concept. For this purpose, the quality research method has been applied in the research and the illustrative research model has been adopted. As a data collection tool, two open end questions are used. The research work group consists of 3rd and 4th-class students from all high schools that provide tourism education in Turkey. The research was conducted throughout the 2017–2018 educational year and was conducted with the participation of 292 students studying in tourism high schools. According to the research, students produced 67 metaphors to express the concept of internship. The metaphors created by the students are gathered in three topics. These are negative, positive and both positive and negative perceptions. The study found that students perceived their internship experiences primarily negatively. Among these negative metaphors were the highlighted metaphors of "activity and slavery". As a result, students have associated their internship experience, which is believed to create a change of skills, knowledge and attitude for themselves, primarily with slavery and practicality.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.350
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi