Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 7
SPORUN AHLAKİ OLGUNLUK DÜZEYİNE ETKİSİ
2021
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, spor yapma durumunun bireylerdeki ahlaki olgunluk seviyesine olan etkisini incelemektir. Çalışmada veri toplama aracı olarak, Şengün ve Kaya (2007) tarafından geliştirilen "ahlaki olgunluk ölçeği" kullanılmıştır. Ölçek toplam 66 sorudan oluşmaktadır. Çalışmanın örneklem seçiminde, gelişigüzel (rastgele) örneklem seçim yöntemi kullanılmıştır. Anket sosyal medya ve watsapp iletişim ağı gruplarında paylaşılmıştır. Ankete toplam 144 kişi katılmıştır. Elde edilen verilerin çözümlenmesinde SPSS 21 paket programı kullanılmıştır. Değişkenlerin analizinde "normallik testi" gerçekleştirildikten sonra elde edilen sonuçlara göre; "tek yönlü anova" "bağımsız örneklem t" ve "tukey testi" uygulanmıştır. Çalışma öncesi beş farklı H0 ve H1 hipotezi kurulmuş ve test edilmiştir. Çalışmada yapılan analizler sonucunda, toplam beş değişkenden ikisinde anlamlı üçünde ise anlamsız farklılık tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

SPORUN AHLAKİ OLGUNLUK DÜZEYİNE ETKİSİ
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the impact of the state of doing sports on the level of moral maturity in individuals. As a data collection tool in the study, the "moral maturity scale" developed by Shengün and Kaya (2007) was used. The scale consists of 66 questions. In the selection of the sample of the study, the developmental (rastgele) sample selection method was used. The survey was shared on social media and watsapp network groups. A total of 144 people participated. The SPSS 21 package program was used to analyze the data obtained. According to the results obtained after the "normality test" was carried out in the analysis of variables; "one-way anova" "independent sample t" and "touch test" were applied. Five different H0 and H1 hypotheses have been established and tested before the study. According to the study, in two of the five variables, a significant third of the study found meaningless differences.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 363
2023 Impact/Etki : 0.085
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences