Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 96
 İndirme 43
Suriyeli Sığınmacıların Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne Aidiyetleri Bakımından Adaptasyon ve İletişim Sürecinde Karşılaştıkları Sorunlar
2019
Dergi:  
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın temel amacı, Türkiye’de geçici koruma altında yaşayan Suriyeli sığınmacıların Türkiye Cumhuriyeti’ne aidiyet duygularını ve Türkiye’de yaşadıkları sorunları karşılaştırmalı olarak analiz etmektir. Araştırmanın çalışma grubunu 246 erkek, 230 kadın olmak üzere toplam 476 kişi oluşturmaktadır. Çalışma yüz yüze anket yöntemiyle yapılmıştır. Verilerin istatistiksel analizleri SPSS 22.0 programı kullanılarak yapılmıştır. Sayısal değişkenlerin normallik dağılımlarına bakmak için Shapirowilk testi uygulanmış ve normal dağılım elde edilmiştir. Veri setinde parametrik testler kullanılmıştır. Tanımlayıcı istatistiklerin çözümlenmesinde de frekans, yüzde, aritmetik ortalama, standart sapma, minimum ve maksimum değerler ayrıca grup ortalamalarının farklılıkları için bağımsız örneklem T testi ve tek yönlü varyans (One-way ANOVA) testinden ve anlamlı sonuçlarda gruplar arası farklılıklara Tukey HSD çoklu karşılaştırma testi kullanılmıştır. Ayrıca ölçeklerin arasındaki ilişki analizi için Pearson korelasyon katsayısı kullanılmıştır. Genel olarak Suriyeliler Türkiye’de sosyal uyum içinde yaşamaktadır. Önemli aidiyet duygusu dini yakınlık (%63) yönündendir. Ayrıca aidiyet düzeyleri yüksek olarak görülmekte ve aidiyet düzeyleri yüksek olan bireylerin Türkiye’deki yaşam memnuniyetleri de fazladır. Türkiye’deki yaşamdan memnun olan bireylerin de bu doğrultuda kendilerine tanınan imkânlardan memnuniyetleri artmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Turkish Citizens Are Concerned With The Problems Of Adaptation and Communication From The State Of The Republic Of Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

The main objective of this study is to compare the feelings of membership of Syrian refugees living under temporary protection in Turkey and the problems they experience in Turkey. The study group consisted of a total of 476 men and 230 women. The work was done in the face-to-face method. The statistical analysis of the data was made using the SPSS 22.0 program. The Shapirowilk test was applied to look at the normal distribution of numerical variables and the normal distribution was obtained. Parametry tests are used in the data set. In the analysis of defining statistics, the frequency, percentage, arithmetic average, standard deviation, minimum and maximum values were also used from the independent sample T test for the differences in group average and one-way variance (One-way ANOVA) test and the Tukey HSD multi-comparation test for the differences between groups in meaningful results. The Pearson correlation ratio has also been used to analyze the relationship between scales. In general, the Syrians live in social harmony in Turkey. The important sense of affiliation is toward religious proximity (63%). In addition, the level of affiliation is high and the level of affiliation of individuals in Turkey is also more pleasant. People who are satisfied with life in Turkey are also satisfied with the possibilities they recognize in this direction.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Filoloji; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 563
Atıf : 3.944
2023 Impact/Etki : 0.358
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi