Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 70
 İndirme 22
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNDE DUYGUSAL ZEKÂ VE BENLİK SAYGISI ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, Adıyaman, Harran, Kilis 7 Aralık, Kahramanmaraş Sütçü İmam ve İnönü Üniversitelerinin Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Antrenörlük Eğitimi Bölümlerinde 2019-2020 yıllarında eğitim-öğretim gören öğrencilerin, duygusal zekâ ve benlik saygısı düzeyleri arasındaki ilişkinin bazı değişkenlere farklılaşmasını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmamıza gönüllü olarak toplamda 500 kişi katılmıştır. Araştırmada veri toplamak için Sporda Duygusal Zekâ Envanteri ve Copersmith benlik saygısı ölçeği kullanılmıştır. Verilerin istatistiksel analizinde IBM (SPSS 25.0 versiyon, Armonk: NY) istatistik paket programı kullanılmıştır. Yapılan Kormogolov-Smirnov testi sonucunda veriler normal dağılım gösterdiği için t-testi ve ANOVA testleri kullanılmıştır. Gruplar arasındaki farkı belirleyebilmek için ise post-hoc testinden yararlanılmıştır. İstatistiksel anlamlılık düzeyi p<0.05 olarak kabul edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda yaş, cinsiyet, spor branşı, gelir durumu, anne- baba eğitim durumu değişkenlerinin benlik saygısı ve duygusal zekâ düzeyini etkileyen ortak değişkenler olduğu tespit edilmiştir. Çalışma sonucunda, duygusal zekâ ile benlik saygısı arasında anlamsal bir ilişkiye rastlanmamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Physical Education and Sports High School Students Examinate the Relationship Between Emotional Intelligence and Self-Determination
2020
Yazar:  
Özet:

This research was conducted in Namiyaman, Harran, Kilis 7 December, Kahramanmaraş Milk Imam and Inönü University's Body Education Teaching and Trainer Education Divisions in 2019-2020 with the aim of determining the differentiation of the relationship between emotional intelligence and self-respect levels and some variables. A total of 500 volunteers participated in the study. The study used the scale of Emotional Intelligence in Sport and Copersmith self-respect to collect data. In the statistical analysis of the data, the IBM (SPSS 25.0 version, Armonk: NY) statistical package program was used. As a result of the Kormogolov-Smirnov test, t-test and ANOVA tests were used because the data showed normal distribution. To determine the difference between the groups, the post-hoc test was used. The statistical significance level is considered p<0.05 . The results of the analyses were found that age, gender, sport industry, income status, parent education status variables are common variables that affect self-respect and emotional intelligence level. As a result of the study, there was no meaningful relationship between emotional intelligence and self-respect.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 816
Atıf : 573
Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi