Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 35
 İndirme 6
Öğretmenlerin Pozitif Psikolojik Sermayelerinin Çalışmaya Tutkunlukları Üzerine Etkisi
2019
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Pozitif psikolojik sermaye, olumsuzluklara odaklanmak yerine bireyin iç dinamiklerini harekete geçirmeyi dolayısıyla içsel bir hareketle sürece yaklaşmayı amaçlayan bir yaklaşımdır. Çalışmaya tutkunluk ise “pozitif, tatmin edici, çalışmayla ilgili ruh hali” olarak tanımlanmaktadır. Her iki kavramın teorik temeli incelendiğinde pozitiflik durumunun olduğu görülmektedir. Bu çalışmada ise, öğretmenlerin pozitif psikolojik sermaye yeterlikleri ile çalışmaya tutkunlukları arasındaki ilişkinin ortaya konulması amaçlanmaktadır. Bu araştırma ilişkisel tarama modelinde olup nicel desenlidir. Araştırmanın çalışma grubunda 487 öğretmen araştırmaya dâhil edilmiştir. Araştırmada öğretmenlerin görüşlerini almak amacıyla iki ölçek kullanılmıştır. Öğretmenlerin Schaufeli ve diğerleri (2002) tarafından geliştirilen Turgut (2011) tarafından Türkçe’ye uyarlanan Çalışmaya Tutkunluk Ölçeği ve pozitif psikolojik sermayenin ölçümü için Çetin ve Basım (2012) tarafından geliştirilen Pozitif Psikolojik Sermaye Ölçeği’dir. Araştırma sonucunda elde edilen 487 ölçekteki veriler betimsel (tanımlayıcı) istatistiksel teknikler (frekans, yüzde, aritmetik ortalama, standart sapma) ile değişkenler arası korelasyon ve basit regresyon analizleri kullanılmıştır. Analizlerde p<.05düzeyi esas alınmıştır. Araştırma sonucunda pozitif psikolojik sermaye ile çalışmaya tutkunluk arasında yüksek düzeyde pozitif yönde bir ilişki olduğu, pozitif psikolojik sermayenin bileşenlerinin tamamının çalışmaya tutkunluğu yordadığı görülmüştür. 

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of The Positive Psychological Capital Of The Teachers On The Work Engagement
2019
Yazar:  
Özet:

Positive psychological capital is an approachment which aims to awaken individual’s internal dynamics instead of focusing on negativity, and thereby, aims to approach to the process with an intrinsic movement. Work engagement is also defined as “positive, satisfying, mood which is related to work”. When the theoretical bases of both are examined, it is discovered that they both include positivity. In this study, it is aimed to put forward the relation between teachers’ competency of positive psychological capital and their work engagements. This study is conducted in a model of relational screening and has a quantitative characteristic. As the working group of study, 487 teachers have been included in the research. In order to gather teachers’ opinions, two scales have been used. One of them is “The Scale of Work Engagement” developed by Schaufeli et al. (2002) and adapted to Turkish by Turgut (2011) and the other is “The Scale of Positive Psychological Capital” developed by Çetin and Basım (2012). Descriptive (definitive), statistical techniques (frequency, percentage, arithmetic average, standard deviation) and the correlation between variables and also simple regression analyses are used for analyzing the data obtained as a result of the research. The level of p<.05 is taken as base under analyses. In consequence of the study, it is discovered that there is a high positive relationship between positive psychological capital and work engagement and all of the components of positive psychological capital predict work engagement. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.866
Atıf : 20.169
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal