Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 113
 Görüntüleme 126
 İndirme 15
Ters Yüz Edilmiş Öğrenme Modelinin Kuramsal Analizi
2018
Dergi:  
Mersin University Journal of the Faculty of Education
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, ters yüz edilmiş öğrenme modelinin temel özelliklerine, dayandığı öğrenme- öğretme kuram ve yaklaşımlarına ve öğrenme sürecinde etkili uygulanabilmesi amacıyla dikkat edilmesi gereken unsurlara ilişkin kuramsal analizinin yapılması amaçlanmıştır. Ters yüz edilmiş öğrenme modeline ilişkin elde edilen kuramsal bilgiler, temel başlıklar çerçevesinde ayrıntılı bir şekilde tartışılmıştır. Bu makale anlatıma dayalı bir derleme makalesidir. Çalışma kapsamında elde edilen bulgular şu şekilde özetlenebilir. Öğrenme ortamlarını olumlu etkileyen, eğitim teknolojisi ve yüz yüze etkinlikler ile kolaylaştırılan yeni bir öğrenme modeli olarak tanımlanan ters yüz edilmiş öğrenme modeli harmanlanmış öğrenme modellerinden biridir. Ters yüz edilmiş öğrenme modelinde öğrenci temel düzeydeki bilgiye sınıf dışında ulaşır, sınıf içi zamanı ise tartışma, uygulama ve problem çözme gibi üst düzey becerilerle geçirir. Özerk benlik kuramı, bilişsel yük kuramı, öz düzenlemeli öğrenme, yapılandırmacılık ve aktif öğrenme gibi öğrenme-öğretme kuram ve yaklaşımlarını temel alan ters yüz edilmiş öğrenme modelinin geleneksel öğrenme modeline karşı birçok üstün yanı vardır. Geleneksel öğrenme modelinde yeni içeriğin öğrenciye sunulması ile geçen süre, ters yüz edilmiş öğrenme modelinde üst düzey düşünme becerilerinin geliştirilmesini hedefleyen bağımsız uygulama etkinlikleri ile değerlendirilmektedir. Ayrıca ters yüz edilmiş öğrenme modelinin öğrenci başarısı, motivasyonu, tutumu ve üst düzey beceriler üzerinde olumlu etkisi olduğu sonucuna ulaşan birçok çalışma alanyazında mevcuttur. Ters yüz edilmiş öğrenme modelinin daha çok araştırmaya konu olması, uygulama örneklerinin arttırılması ve yaygınlaştırılması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Theoretical analysis of the reverse-face learning model
2018
Yazar:  
Özet:

This study aims to conduct theoretical analysis of the basic characteristics of the reversed learning model, the theory and approaches of learning and the elements to be taken into consideration in order to be effectively applied in the learning process. The theoretical information obtained about the reverse learning model has been discussed in detail within the framework of the basic topics. This article is an article based on the story. The results obtained in the study can be summarized in this way. A reverse learning model, defined as a new learning model, which has a positive impact on learning environments, facilitated by educational technology and face-to-face activities, is one of the mixed learning models. In the reverse learning model, the student achieves the basic level of knowledge outside the classroom, while the classroom time is spent with high-level skills such as discussion, application and problem-solving. There are many superiorities of the reversed learning model, which is based on the theory and approaches of learning-learning, such as autonomous self theory, cognitive burden theory, self-regulated learning, structuring and active learning, against the traditional learning model. The time spent with the introduction of new content to the student in the traditional learning model is assessed by independent practical activities aimed at the development of superior thinking skills in the reverse learning model. It is also available in many fields of study that find out that the reverse learning model has a positive impact on student success, motivation, attitude and higher-level skills. The reverse learning model is more subject to research, the application examples need to be increased and spread.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Mersin University Journal of the Faculty of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 8.065
2023 Impact/Etki : 0.767
Mersin University Journal of the Faculty of Education