Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 41
 İndirme 11
 Sesli Dinleme 1
Koronavirüs (covid-19) Süreci Bağlamında Kötülük Problemine “holistik Bakış” ve “‘sözde Problem’ Yaklaşımı”
2020
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Kötülük problemi; en eski çağlardan günümüze kadar birçok düşünceye konu olmuştur. Tarihsel süreç içinde, Epiküros ile başlar ve günümüz filozoflarına kadar konu ile ilgili herkesin bir fikri vardır. Bu problem, inanç ve inançsızlığın kaynağı olacak kadar güçlüdür. Olağanüstü dönemlerde bu durum daha da ön plana çıkmaktadır. Özellikle koronavirüs süreci içinde kötülük problemini yeniden düşünme bir gereklilik halini aldı. Çünkü sıra dışı durumların ortaya çıkardığı travmalar, daha sonraki dönemler için bir iyilik potansiyeli olabilmektedir. Bu durumu vücudun bağışıklık sistemindeki işleyişe benzetebiliriz. Belli oranda mikroba bağışıklığın gerekli olduğunu bilmeyen yoktur. Dolayısıyla toplumları ve hatta evreni de böyle düşünebiliriz. Belli bir oranda kötülük, bünyenin sağlığı için gerekli olabilir. Ancak bünyeye isabet ettiği noktada bıraktığı acıyı da yadsıyamayız. Ancak genel sağlık sistemimize hizmet eden negatif durumlara da bir süreliğine katlanmaktayız. Kötülük problemi ile koronavirüs sürecinde yaşananları bu açıdan ele aldığımız zaman görüyoruz ki, koronavirüs sonrası süreçte daha güçlü bağışıklık sistemine sahip olacağız. Bu durumu çevrenin korunması, zorluklarla baş etmede güçlülük, manevi olarak sağlam bir inanç taşımak ve kutsalı hatırlama gibi görmekteyiz. Bu olumlu olarak nitelendirdiğimiz konular, bir bakıma koronavirüs sürecinde kazanılmıştır. Dolayısıyla burada savunduğumuz görüş, düşünce tarihinde kötülük problemini bir sözde problem olarak görenlerin düşünceleriyle benzerlik taşımaktadır. Yaşadığımız bu süreci koronavirüsün öğrettiği dersler olarak tanımlayabiliriz.

Anahtar Kelimeler:

The Coronavirus (covid-19) Approach To The Problem Of Malfunction In The Context Of The Process "holytic Look" and "the So-called Problem"
2020
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The problem of evil has been a matter of many thoughts from the oldest times to the present day. During the historical process, it begins with Epicurus and everyone has an idea of the subject up to the philosophers of today. This problem is strong enough to be a source of belief and unbelief. During this period, the situation is even more advanced. Especially during the coronavirus process it became a need to re-think the problem of evil. Because trauma caused by unusual circumstances can be a potential of well-being for subsequent periods. This situation can be compared to the functioning of the body’s immune system. No one knows that a certain amount of microbe immunity is necessary. So we can think of society and even the universe. In a certain degree, evil may be necessary for the health of the body. But we can’t deny the pain he left at the point he hit the body. However, we are suffering for some time from the negative conditions that serve our general health system. When we deal with the problem of malignity and what happens in the coronavirus process, we see that we will have a stronger immune system in the post-coronavirus process. We see this situation as the preservation of the environment, the strength to cope with difficulties, a strong spiritual belief and a sacred memory. These topics we qualify as positive have been gained in a way in the coronavirus process. Therefore, the view we defend here is similar to the thoughts of those who see the problem of evil as a so-called problem in the history of thought. We can describe this process as the lessons taught by the coronavirus.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.036
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini