Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 140
 İndirme 79
 Sesli Dinleme 1
Ortaokul Öğretmenlerinin 21. Yüzyıl Becerilerine Yönelik Yeterlik Algılarının İncelenmesi
2019
Dergi:  
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde meydana gelen değişim ve gelişmeler bireylerin birtakım becerilere de sahip olmaları gerekliliğini beraberinde getirmiştir. 21. yüzyıl becerileri olarak adlandırılan bu beceriler, “Öğrenme ve Yenilikçilik Becerileri”, “Bilgi, Medya ve Teknoloji Becerileri”, “Yaşam ve Kariyer Becerileri” olmak üzere 3 ana başlık altında 13 beceri olarak ele alınmaktadır. Bu araştırma ile, öğretmenlerin 21. Yüzyıl becerilerine yönelik yeterlik algılarının farklı değişkenler (cinsiyet, mesleki kıdem) açısından incelemesi amaçlanmıştır. Araştırma, 2018-2019 eğitim öğretim yılında ortaokullarda görev yapan 86 öğretmen oluşturmaktadır. Araştırma tarama modelinde betimsel bir çalışmadır. Veri toplama aracı olarak “21. Yüzyıl Yeterlik Algısı Ölçeği” kullanılmıştır. Elde edilen veriler frekans, yüzde, aritmetik ortalama ve gruplar arası karşılaştırmalar için bağımsız örneklemler t-testi ile tek yönlü varyans analizi (ANOVA) teknikleri kullanılmıştır. Öğretmenlerin 21. yüzyıl becerilerine ilişkin genel yeterlik algılarının yüksek olduğu,“Öğrenme ve Yenilikçilik Becerileri” alt boyutlarında ise erkek öğretmenlerin lehine anlamlı bir fark olduğu, “Yaşam ve Kariyer Becerileri” alt boyutlarında kadın öğretmenlerin lehine anlamlı fark olduğu, kıdem değişkenine ise farkın olmadığı sonuçlarına ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Ortaokul Ogretmenleri̇ni̇n 21. Yuzyil Beceri̇leri̇ne Yoneli̇k Yeterli̇k Algilarinin İncelenmesi̇
2019
Yazar:  
Özet:

The changes and developments that occur today have led to the need for individuals to have a number of skills. These skills, called the 21st century skills, are treated as 13 skills under 3 main titles, including "Learning and Innovation Skills", "Information, Media and Technology Skills", "Life and Career Skills". In this study, the teachers are 21. The aim is to study the perceptions of competence towards the skills of the century in terms of different variables (gender, professional age). The research consists of 86 teachers who work in high schools in the 2018-2019 educational year. Research is an imaginary study in the screening model. As a data collection tool "21. The century’s measurement of the perception of the ability was used. The obtained data has been used with independent samples t-test for frequency, percentage, arithmetic average and intergroup comparisons with one-way variance analysis (ANOVA) techniques. The conclusions have been made that the general perception of competence of teachers regarding the skills of the 21st century is high,"Learning and Innovation Skills" in the subdimensions is a meaningful difference in favor of male teachers, the subdimensions of "Life and Career Skills" in the subdimensions is a meaningful difference in favor of female teachers, and the subdimensional variable is not a difference.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 616
Atıf : 1.984
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini