Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 4
Türkiye’deki Bir İngilizce Ders Kitabının Toplumdilbilimsel Bakış Açısı Temel Alınarak İncelenmesi
2020
Dergi:  
PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ortak dil olarak kabul gören İngilizcenin öğrenimi, günümüzde dünya çapında oldukça popülerdir (Christiansen, 2015). Dünya’da konuşulan tek ortak dil olarak kabul gören bu dilin öğretimi, birçok uzman ve araştırmacıların çalışmalarında yer almış ve tartışmalı bir konu haline gelmiştir. Bu doğrultuda, İngilizcenin öğretim sürecinde göz önünde bulundurulması gereken noktalar öne sürülmüştür. Bu çalışmada, Alptekin ve McKay’in öne sürdükleri noktalar (2002; 2011) ve Türkiye’deki devlet liselerinde on birinci sınıf öğrencileri tarafından yabancı dil eğitimi için kullanılan ve Milli Eğitim Bakanlığınca öğrencilere ücretsiz olarak tahsis edilen bir İngilizce ders kitabı, ülkenin dil öğretimi açısından mevcut durumunu gözler önüne sermek amacıyla incelenmiştir. Bu sürecin sonucu olarak çalışma boyunca detaylı bir şekilde ele alınan her bir kriter göz önünde bulundurulduğunda, incelenen ders kitabının birçok yetersiz kalan yönü olduğu ortaya çıkmıştır. Bu sonuç ışığında, bahsi geçen ders kitabının geliştirilebilmesi ve Türkiye’de yabancı dil eğitimi alan öğrenciler için daha faydalı bir kaynak haline gelebilmesi için çeşitli önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of An English Course Book In Turkey Based Upon Sociolinguistic Aspects
2020
Yazar:  
Özet:

In this day and age, learning English has become quite popular all over the world as it has been accepted to be used as a lingua franca after the World War II (Christiansen, 2015). Being the lingua franca of the world, the teaching of the language has become a controversial issue. Accordingly, what should be taken into consideration in the teaching process has been studied. In the present study, the design of which is qualitative, a checklist (Atar & Erdem, in press) formed via the implications of sociolinguistics were used as a basis, and an English coursebook that is used by eleventh graders in state high schools in Turkey for foreign language education and provided by the Ministry of National Education freely, was evaluated in terms of English language teaching. As a result of the evaluation process, it was revealed that the coursebook has deficiencies, considering the criteria in the checklist. In light of that result, various suggestions have been made so that the coursebook can be improved in terms of sociolinguistic aspects.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 217
Atıf : 770
PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi