Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 117
 İndirme 60
Ortaokul Öğrencilerinin Geometri Öz-yeterlik İnançlarının ve Geometrik Düşünme Becerilerinin İncelenmesi
2019
Dergi:  
Turkish Journal of Educational Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın genel amacı, ortaokul öğrencilerinin geometrik düşünme düzeyleri ile geometriye yönelik öz-yeterlik inançlarının bazı değişkenlere göre incelenmesidir. Araştırma tarama modelinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın evrenini Kahramanmaraş ilinin Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde öğrenim gören ortaokul öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemi ise bu ilçelerin beş farklı ortaokulunda öğrenim gören 505 öğrenciden oluşmaktadır. Araştırmanın verileri “Van Hiele Geometrik Düşünme Düzey Belirleme Testi” ve “Geometriye Yönelik Öz-yeterlik İnançları Ölçeği” ile toplanmıştır. Araştırmada elde edilen sonuçlardan bazıları şunlardır: Ortaokul öğrencilerinin yarıdan fazlasının geometrik düşünme düzeylerinin olması gereken düzeyin altında yer aldığı, öğrencilerin geometrik düşünme düzeylerinin cinsiyet değişkeni ve okul öncesi eğitim durumlarına göre değişmediği, sekizinci sınıf öğrencilerinin geometrik düşünme düzeylerinin yedinci sınıf öğrencilerinin geometrik düşünme düzeylerinden daha yüksek olduğu, anne ve baba eğitim seviyesi yükseldikçe öğrencilerin geometrik düşünme düzeylerinin de yükseldiği sonuçlarına varılmıştır. Öğrencilerin geometriye yönelik öz-yeterlik inançlarının olumlu olduğu, cinsiyet değişkeninin öğrencilerin geometriye yönelik öz-yeterlik inançlarını etkilemediği, yedinci sınıf öğrencilerinin, okul öncesi eğitim alan öğrencilerin ve anne baba eğitim durumu yüksek olan öğrencilerin geometriye yönelik öz-yeterlik inançlarının daha yüksek olduğu sonuçlarına varılmıştır. Ayrıca öğrencilerin geometrik düşünme düzeyleri ile geometriye yönelik öz-yeterlik inançları arasında düşük düzeyde pozitif yönlü anlamlı bir ilişki olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Ortaokul Ogrencilerinin Geometri Oz-yeterlik İnanclarinin ve Geometrik Dusunme Becerilerinin İncelenmesi
2019
Yazar:  
Özet:

The general purpose of this study is to study high school students according to geometric thinking levels and geometry self-sufficiency beliefs according to certain variables. The research was carried out in the screening model. The universe of research is formed by students who study in the districts of Kahramanmaraş onikişubat and Dulkadiroğlu. The study consists of 505 students studying in five different high schools. The data of the study was collected with the "Van Hiele Geometric Thought Level Identification Test" and the "Geometry-Oriented Self-Compliance Faith Scale". Some of the results obtained in the study are: more than half of high school students are below the geometric thinking levels should be, geometric thinking levels of students are not varied according to gender variation and pre-school education conditions, geometric thinking levels of eighth class students are higher than the geometric thinking levels of the seventh class students, and the geometric thinking levels of students are also higher as the mother and father education levels rise. The conclusions have been made that the students’ self-sufficiency beliefs towards geometry are positive, the gender variable does not affect the students’ self-sufficiency beliefs towards geometry, the highest self-sufficiency beliefs towards geometry are found by the students of the seventh grade, the students in pre-school education and the students with a high educational status of parents. It is also concluded that there is a meaningful relationship between geometric thinking levels of students and their beliefs of self-sufficiency towards geometry at a low level of positive direction.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Journal of Educational Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 186
Atıf : 1.335
2023 Impact/Etki : 0.286
Turkish Journal of Educational Studies