Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 11
ERKEN ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE SOSYAL DUYGUSAL İYİ OLUŞ VE PSİKOLOJİK SAĞLAMLIK KONUSUNDA TÜRKİYE’DE YAPILAN LİSANÜSTÜ TEZLERİN İNCELENMESİ
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, erken çocukluk döneminde sosyal duygusal iyi oluş ve psikolojik sağlamlık konusunda Türkiye’de yapılan lisansüstü tezlerin incelenmesi amacıyla hazırlanmıştır. Tarama modelinde betimsel bir çalışmadır. Çalışmada YÖK Yayın Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından arşivlenen ve tam metnine ulaşılabilen yedi lisansüstü tez incelenmiştir. Psikolojik sağlamlığın erken çocukluk döneminde 2016 dan itibaren yer aldığı görülmüştür. Yapılan tezlerden beş tanesinin yüksek lisans iki tanesinin doktora tezi olduğu belirlenmiştir. Tezlerden dördünün nicel, ikisinin nitel bir tanesinin de hem nitel hem de nitel olduğu tespit edilmiştir. Araştırmalarda daha çok betimsel çalışmalar yapılırken deneysel çalışmalara da yer verilmiştir. Çalışmada lisansüstü tezlerin ele aldığı konular, Psikolojik sağlamlık ve çocuğa ilişkin çeşitli beceriler arasındaki ilişki, Geliştirilen psikolojik sağlamlık programların etkililiği, Psikolojik sağlamlığın çeşitli değişkenlere göre farklılaşma durumu olarak sınıflandırılmıştır. Araştırma sonunda çocuklardaki psikolojik sağlamlık arttıkça, sosyal değer kazanımlarının da arttığı; kız çocuklarının psikolojik sağlamlık düzeylerinin erkek çocuklarına göre daha yüksek düzeyde olduğu belirlenmiştir. Okul kütüphanelerinde psikolojik sağlamlığa destek verecek çocuk kitaplarının azlığı da dikkat çekmektedir. Bununla birlikte hazırlanan psiko eğitim programlarının etkili olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca koruyucu faktörlerin artması ve risk faktörlerin azalması ile psikolojik sağlamlığın azaldığı da görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Early childhood examination of the graduate theses in Turkey on social emotional well-being and psychological well-being
2021
Yazar:  
Özet:

This study was prepared for the purpose of studying the postgraduate theses in Turkey on social emotional well-being and psychological well-being in early childhood. It is a visual work in the screening model. In the study, seven undergraduate theses were studied by the YÖK Broadcasting Documentation Department, which were archived and accessible to the full text. It has been shown that psychological stability has occurred in early childhood since 2016. Five of the theses made have been determined that two of the master's theses are doctoral. Thus, the fourth of the trials is qualitative, and one of the two is qualitative, and one is qualitative. More research is done while more experimental studies are also included. The subjects discussed by the postgraduate theses in the study, the relationship between psychological strength and the various skills related to the child, the effectiveness of developed psychological strength programs, psychological strength is classified as a state of differentiation according to the various variables. The study ended with the increased psychological stability in children, the social value gains also increased; the levels of psychological stability in girls were higher than the levels of boys. The lack of children’s books that support psychological well-being in school libraries is also attracted. However, the prepared psycho training programs have been found to be effective. It has also been observed that increased protective factors and reduced risk factors have reduced psychological stability.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.664
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)