Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 7
Okula Hazırbulunuşluk Üzerine Türkiye’de 1994-2021 Yılları Arasında Hazırlanan Lisansüstü Tezlerin Değerlendirilmesi
2022
Dergi:  
Journal of History School
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, okula hazırbulunuşluk üzerine Türkiye’de gerçekleştirilen lisansüstü tezlerin incelenmesi ve bu konu ile ilgili gerçekleştirilen tezlerin ülkemizdeki genel durumu hakkında genel bir çerçeve çizilmesidir. Bu çalışmada doküman analizi yapılmış ve araştırmanın örneklemi ölçüt örnekleme yöntemi ile belirlenmiştir. Yüksek Öğretim Kurulu Yayın Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 1994-2021 yılları içerisinde arşivlenen 84 yüksek lisans, 13 doktora ve 1 tıpta uzmanlık tezi olmak üzere toplam 98 tez araştırmanın örneklemini oluşturmuştur. Araştırmada veri toplama aracı olarak araştırmacı tarafından hazırlanan Tez Değerlendirme Formu kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, hazırbulunuşluk ile ilgili hazırlanan yüksek lisans tezlerinin doktora ve tıpta uzmanlık tezlerinden daha fazla olduğu, tezlerin en çok Eğitim Bilimleri Enstitülerinde gerçekleştirildiği ve tezlerin yıllara göre dağılımının dengeli olmadığı belirlenmiştir. Tezlerin en çok Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı’nda yapılırken, tezlerde en fazla nicel araştırma yönteminin ve ölçeklerin kullanıldığı,  örneklem grubunda en fazla çocukların yer aldığı belirlenmiştir. Tezlerde en çok okula hazırbulunuşluk sürecini etkileyen farklı değişkenler arasındaki ilişkinin incelenmesi, en az ise okula hazırbulunuşluk ölçme araçlarının geliştirilmesi konularının çalışıldığı sonucu elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Evaluation Of The License Theses Issued Between 1994-2021 In Turkey On The School Of June
2022
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to study the graduate theses carried out in Turkey on school preparation and to draw a general framework on the general situation of the theses carried out on this subject in our country. In this study, the document analysis was made and the sample of the research was determined by the standard sample method. The Board of Higher Education has formed a sample of a total of 98 thesis research, including 84 master's, 13 doctor's and 1 specialty thesis in medicine, archived by the President of the Department of Publication Documentation in the years 1994-2021. The thesis evaluation form prepared by the researcher as a data collection tool was used in the research. The research finds that the prepared master's theses related to preparation are more than the doctoral and medical specialty theses, that the theses are mostly performed at the Institute of Education Sciences and that the dissemination of the theses is not balanced over the years. The most of the theses are conducted in the Pre-School Education Anabolic Department, where the most quantitative research methods and scales are used in the theses, the most children are included in the sample group. In the theses the study of the relationship between the different variables that most influence the school preparation process and at least the study of the topics of the development of the school preparation measurement tools was achieved.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of History School

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.883
Atıf : 3.348
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini