Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 6
2009-2022 YILLARI ARASINDA TÜRKİYE’DE TIBBİ DÖKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK ALANINDA YAPILAN LİSANSÜSTÜ TEZLERİN İNCELENMESİ
2022
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bünyesinde bulunan Ulusal Tez Merkezi sistemine kayıtlı 2009-2022 yılları arasında tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik alanında çalışılmış lisansüstü tezler içerik analizi yöntemiyle incelenmiştir. Çalışma kapsamına on dört adet yüksek lisans tezi, iki adet tıpta uzmanlık tezi ve bir adet doktora tezi olmak üzere toplamda on yedi adet lisansüstü tez çalışması dâhil edilmiştir. Bu tezlerde kullanılan araştırma yöntemleri, tezlerin türleri, şehir, tez danışmanı unvanı, üniversite, tez yayım yılı, tez sayfa sayısı, üniversite türü ve çalışmaların sonuçları gibi boyutların incelenerek var olan durumun belirlenmesi ve ileriki süreçlerde yapılacak çalışmalara yol gösterici olması amaçlanmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik konusunda doktora ve tıpta uzmanlık tez çalışmalarının sayısı yüksek lisans tez çalışmaları sayısına göre çok daha az olduğu, bu konuda 2009-2022 yılları arasında en çok çalışmanın Beykent Üniversitesi’de ve şehir olarak da İstanbul’da çalışıldığı tespit edilmiştir. Devlet üniversitelerinde bu konu hakkındaki çalışmaların vakıf üniversitelerine göre daha fazla olduğu, en fazla çalışmanın 2019 yılında yayımlandığı, lisansüstü çalışmalarda en çok nicel yöntemin kullanıldığı ve tez danışmanı olarak Profesör Doktor unvanına sahip öğretim üyeleri tarafından çalışmaların yürütüldüğü belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The examination of the licensing theses in the area of TIBBI DOKUMENTATION and SECRETARY in Turkey between 2009-2022
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, graduate theses studied in the field of medical documentation and secretariat between 2009-2022 registered in the National Thesis Center system within the Presidency of the Higher Education Council were studied by the method of content analysis. The study includes fourteen master theses, two specialty theses in medicine and one doctoral thesis, and a total of ten postgraduate theses. The research methods used in these theses are intended to be a guide to the study of the dimensions such as the types of the theses, the city, the title of the thesis consultant, the university, the thesis year of publication, the number of the thesis pages, the university type and the results of the studies, and to determine the existing situation and lead to the work to be done in the future processes. The number of doctoral and medical specialty thesis studies in medical documentation and secretariat is much less than the number of master thesis studies, in this regard the most of the studies between 2009-2022 years have been found in Beykent University and as a city in Istanbul. The study on this subject in state universities is more than founding universities, the most study was published in 2019, the most quantitative method was used in postgraduate studies and the study was conducted by teachers with the title of Professor Doctor as a thesis consultant.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.453
Journal of Social and Humanities Sciences Research