Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 151
 İndirme 77
 Sesli Dinleme 1
Batı Karadeniz Bölümü Antik Kentlerinin Kültürel Miras Turizmi Açısından Değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
Journal of Humanities and Tourism Research
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda seyahat trendlerinde meydana gelen değişimlerle birlikte kültürel miras alanları turistler için önemli bir çekim nedeni olurken, kültürel miras turizmi de gün geçtikçe büyüyen bir pazar haline gelmiştir. Geçmişten günümüze kalan tarihi binalar, mimari eserler, arkeolojik yapılar ve kültürel geleneklerden oluşan kültürel miras; turizm endüstrisinin önemli bir parçasıdır. Batı Karadeniz Bölümü sahip olduğu tarihi ve kültürel miras nedeniyle kültürel miras turizmi açısından önemli potansiyele sahiptir. Nitekim; Pers Prensesi Amastris’in kurduğu kent Amastris, Karadeniz’in Efes’i olarak nitelendirilen Prusias ad Hypium, adını su perisi Sinope’den alan Sinope, Batı Karadeniz’in Zeugması olarak bilinen Hadrianoupolis, adını Yunan mitolojisinin yenilmez kahramanı Herakles’ten alan Herakleia Pontika, Paflagonya'ya başkentlik yapmış olan Pompeiopolis ve adını kurucusu Rahip Tios’tan alan Tios antik kentleri bölgede bulunan önemli kültürel miras alanlarıdır. Bu çalışmanın amacı, Batı Karadeniz Bölümü'nde yer alan antik kentlerin kültürel miras açısından incelenmesi ve turizm potansiyelinin ortaya konulmasıdır. Batı Karadeniz Bölümü'nde kültürel miras turizminin geliştirilebilmesi için devam etmekte olan arkeolojik çalışmalarınkısa sürede sonuçlandırılması ve bu alanların turizme açılarak tanıtımlarının etkili bir şekilde yapılması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of The Western Black Sea Division Of Ancient Cities In Terms Of Cultural Heritage Tourism
2019
Yazar:  
Özet:

With the changes in travel trends in recent years, cultural heritage areas have become a major attraction for tourists, while cultural heritage tourism has also become a growing market over the day. Historic buildings, architectural works, archaeological structures and cultural traditions, which remain from the past to the present, are an important part of the tourism industry. The Western Black Sea Division has significant potential in terms of tourism due to its historical and cultural heritage. In fact; the city founded by the Persian princess Amastris, the city of Amastris, the Prusias ad Hypium, called the Ephesus of the Black Sea, the name from the waterperry Sinope, the Hadrianoupolis, known as the Zeugma of the West Black Sea, the name from Heracles, the unbeatable hero of Greek mythology, Heracleia Pontika, the capital of Paflagonia, Pompeiopolis, and the name from the founder Priest Tios, the ancient towns of Tios are the important cultural heritage sites located in the area. The aim of this study is to explore the ancient cities located in the West Black Sea Division in terms of cultural heritage and to reveal the tourism potential. The archaeological work that is ongoing in order to develop cultural heritage tourism in the West Black Sea Department must be completed in time and promoted effectively by opening these areas to tourism.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Journal of Humanities and Tourism Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 436
Atıf : 2.449
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini