Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 59
 İndirme 11
Çiğdem Kaplangı’nın Çocuk Kitaplarının Çocuğa Görelik İlkesi Açısından İncelenmesi
2020
Dergi:  
Türkiye Bilimsel Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çocuklara okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandıran edebiyat ürünleri elbette okul kitaplarıyla sınırlı değildir. Okul dışında da çocukların ilgi ve yaşına uygun, duygu ve düşüncelerini olumlu etkileyen edebiyat ürünleri ile tanıştırılmaları, okuma sevgisi ve alışkanlığı kazanmaları açısından son derece önemlidir. Çocuk edebiyatı eserleri içerik ve tasarım özellikleri açısından çocuğa göre olmalıdır. Bu bağlamda çocuk edebiyatı ürünü ortaya koymak, içerik ve tasarım özellikleri açısından bakıldığında çocuk gerçekliğini anlamayı gerektirir. Bu çalışmanın amacı, Çiğdem Kaplangı’nın çocuk kitaplarını çocuğa görelik ilkesi açısından incelemektir. Bu amaç doğrultusunda Çiğdem Kaplangı’nın 6 adet çocuk kitabı çocuğa görelik ilkesine uygunluk bakımından incelenmiştir. Çalışmada çocuğun gelişim özellikleri ve “çocuğa görelik” ilkesi dikkate alınarak, ‘Çiğdem Kaplangı’nın kitaplarının çocuğa görelikler açısından taşıması gereken içerik özellikleri: Konu, tema (izlek), karakter(ler), dil ve anlatım, ileti ve çevre’ ve ‘Çiğdem Kaplangı’nın kitaplarının çocuğa görelikler açısından taşıması gereken tasarım özellikleri: Kâğıt, sayfa düzeni ve resimlemeler’ başlıkları altında incelenmiştir. Bu başlıklar belirlenirken alanyazın taranarak çocuğa görelik ilkesinin nasıl ele alınması gerektiği üzerinde durulmuştur. Bu değerlendirmede Çakır (2013)’ın ‘‘Türkçe Ders Kitaplarındaki Öykülerin Çocuğa Görelik İlkesi Açısından İncelenmesi’’ adlı çalışmasından yararlanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Children's Book Review On The Principle Of Imagination For Children
2020
Yazar:  
Özet:

Literary products that give children the love and habit of reading are not limited to school books of course. Outside of school, it is extremely important for children to be introduced with literary products that suit their interests and age, positively influence their feelings and thoughts, to gain love for reading and habit. Children's literature works should be according to the child in terms of content and design characteristics. In this context, presenting the product of children's literature requires the child's understanding of reality when it comes to content and design characteristics. The purpose of this study is to study the Children's Books of the Chicken Tiger in terms of the principle of relativity to the child. For this purpose, 6 children's books of the Chicken Tiger were studied in terms of conformity to the principle of relativity to the child. In the study, taking into account the development characteristics of the child and the principle of "parallelity to the child", the content characteristics that the books of the Tiger must carry to the child in terms of parallels: subject, theme (parallels), character(s), language and narrative, communication and environment" and the design characteristics that the books of the Tiger must carry to the child in terms of parallels: Paper, page layout and paintings. These titles are determined by scanning the area and focusing on how the principle of relativity should be addressed to the child. This assessment was used by the work of Çakır (2013) entitled "Review of stories in Turkish lesson books in terms of the principle of image to the child".

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiye Bilimsel Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Türkiye Bilimsel Araştırmalar Dergisi