Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 173
 İndirme 17
Soğuk Savaş Dönemi Tito-nasır Yakınlaşması ve Yugoslavya Müslüman Toplumu: 1955-1967
2018
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Bu makale 1955-1967 yılları arası Yugoslavya ile Mısır arasındaki yakınlaşmayı ve bu ilişkilerin Yugoslavya’daki Müslüman toplumu üzerine etkilerini inceler. Sovyetler Birliği ile yaşadığı sıkıntıların ardından yeni ittifak arayışına yönelen Tito bir diğer Akdeniz ülkesi olan Mısır’da iktidara gelen Cemal Abdülnasır’la yeni bir yapılanma başlatır. Bu iki ismin başını çektiği “Bağlantısızlar Hareketi” Soğuk Savaş’ın çift kutuplu sistemine karşı alternatif olarak doğar. Her iki yönetim de kendilerini Batı bloğuna karşı konumlandırmıştır. Türkiye ise bu oluşumun dışında yer alır. Yugoslavya ve Mısır’ın kurduğu yakın ilişki öncelikli olarak askeri ve ekonomik çıkarlar üzerine kurulur. Ancak bu süreç zamanla Yugoslavya’daki Müslümanları da etkiler. Mısır’ın Yugoslavya’daki Müslüman toplum nezdindeki itibarı artar ve özellikle eğitimli Müslümanlar açısından İstanbul’un yerini Kahire almaya başlar. Yugoslav-Mısır ilişkileri zamanla zayıflasa da bu süreç özellikle Boşnaklar arasında Arap dünyasına daha yakın yeni bir elitin doğmasına zemin hazırlar.

Anahtar Kelimeler:

The Cold War Period Of Tito-nasir Approximation and The Muslim Society Of Yugoslavia: 1955-1967
2018
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

This article examines the proximity between Yugoslavia and Egypt between 1955-1967 and the impact of these relations on the Muslim society in Yugoslavia. After the trouble with the Soviet Union, Tito, who is looking for a new alliance, begins a new formation with Jamal Abdülnasir, who came to power in Egypt, another Mediterranean country. The Unconnected Movement, which is headed by these two names, is born as an alternative to the dual-pole system of the Cold War. Both governments set themselves against the West Bloc. Turkey is outside of this structure. The close relationship between Yugoslavia and Egypt is based primarily on military and economic interests. But this process also affects the Muslims in Yugoslavia over time. Egypt’s reputation among the Muslim community in Yugoslavia is increasing, and especially in terms of educated Muslims, Istanbul is starting to take place in Cairo. Although Yugoslav-Egyptian relations are weakening over time, this process prepares the ground for the birth of a new elite closer to the Arab world, especially between the Bosnians.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 385
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini