Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 3
Sâdık Vicdânî, Hurûfîlik ve Bektaşîlik Ne İdiler ve Nasıl Kaynaştılar, Tahk.: İsmail Güleç, İz Yayınları, İstanbul, 2017.
2020
Dergi:  
Sufiyye
Yazar:  
Özet:

Osmanlı Devleti’nin son dönem yazarlarından Sâdık Vicdâni 1864’te Safranbolu’da doğmuştur. Kâdiriyye tarikatına mensup bir ailede yetişmesine rağmen Nakşî-Hâlidî şeyhi Ahmed Mâhir Efendi’ye intisap etmiştir. Kastamonu İstinaf Mahkemesi’nde memurluğa başlayıp çeşitli vazifelerde bulunmuştur. Görev aldığı şehirlerde işinin yanı sıra tasavvufî hayatla da ilgilenmiş, tekke ve dergâhları ziyaret etmiş, yazma ve matbu eserleri toplamış ve yirmi yıllık araştırma sürecinde tasavvufa dair birçok eserler kaleme almıştır.  Kitapta özet olarak Sâdık Vicdânî’nin hayatı ve eserleri hakkında bilgi verilmiş; aslı Vicdânî’nin el yazması olan eser İsmail Güleç tarafından Latin harflerine aktarılmıştır. Sâdık Vicdânî önsözünde eseri niçin te’lif ettiğini şu cümlelerle açıkla¬maktadır. “Tomar-ı terâiki yazmakda bir tarafdan neşr etmekte bulunduğum âsâra bir de Bektaşîlik tomarı yazmış, bunu yazarken epeyce Hurûfîlik notları hazır etmiştim. 

Anahtar Kelimeler:

How and How They Are, and How They Are, and How They Are, and How They Are.ismael Gulec, Is Publishing, Istanbul, 2017.
2020
Dergi:  
Sufiyye
Yazar:  
Özet:

Sâdık Vicdâni was born in 1864 in Safranbolu. And even when he came to the house, he was given the name of the Lord, the Lord, the Lord, the Lord. He began his office in the Court of Appeal and took various duties. In the cities in which he served, he was also interested in his work as well as tasavvufî life, visited texts and magazines, collected writings and matbu works, and in the course of twenty years of research he received many works about tasavvufî.  In the book, the story of the life and the works of the Sadiq Vicdânî was given as a summary; the work of the true Sadiq Vicdânî was handwritten by Ismail Güleç to the Latin letters. In the words of the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him), the word of the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) is the word of the Holy Prophet. “I have written a book that I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written, and I have written.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Sufiyye

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 176
Atıf : 115
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini