Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 50
 İndirme 11
AN ANALYSIS OF THE MULTIPLE INTELLIGENCES THEORY IN COURSEBOOKS OF TEACHING TURKISH AS A FOREIGN LANGUAGE
2021
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı yabancı dil olarak Türkçe öğretimi ders kitaplarında bulunan etkinlikleri çoklu zekâ teorisi ışığında incelemektir. Bu teori, Howard Gardner tarafından 1983 yılında ortaya atıldığından beri eğitimciler tarafından benimsenmiş ve özellikle yabancı dil öğretiminde ilgi görmüştür. Ders kitabı, dil öğretme ve öğrenmede hala en temel materyal olarak yerini korumaktadır; fakat bir ders kitabı tüm öğrencilerin ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle, farklı zekâ türlerine sahip olan öğrencilere hitap edebilmek için ders kitaplarındaki etkinliklerin bu doğrultuda uyarlanması gerekmektedir.  Bu çalışmada nitel araştırma deseni kullanılmıştır. Betimleyici yöntem kullanılarak içerik analizi yapılmıştır. Türkiye’de bulunan devlet kurumları tarafından hazırlanmış olan dört farklı ders kitabı incelenmiş ve baskın oldukları zekâ türleri açısından değerlendirilmiştir. Araştırmanın sonucunda dört ders kitabında da sözel-dilsel ve mantıksal-matematiksel zekâ türlerine yönelik etkinliklerin baskın olduğu ortaya konulmuştur

Anahtar Kelimeler:

Yabanci Di̇l Olarak Turkce Ogreti̇mi̇ Ders Ki̇taplarinda Coklu Zeka Teori̇si̇ni̇n İncelenmesi̇
2021
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to investigate the activities and tasks in teaching Turkish as a foreign language coursebooks in the light of the multiple intelligences theory. The theory has attracted considerable attention among language teachers and has been implemented in education since it was proposed by Gardner in 1983. The coursebook still remains the primary material used to teach and learn a language; however, it cannot address the needs of all students. Therefore, the high dependency on coursebooks entails the adaptation of activities and tasks to involve all learners who possess a different blend of intelligences. A qualitative research design was adopted to analyse the content through a descriptive method. Four coursebooks prepared by state institutions in Turkey were examined and the dominant intelligence type was determined for each activity and task. The findings of this study suggest that the coursebooks include activities and tasks dominant in the linguistic and logical-mathematical intelligences.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
2017








Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.689
Asos Journal