Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 17
 Görüntüleme 241
 İndirme 42
Müziksel Zeka
2017
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bugüne kadar yapılan araştırmalar, birden fazla zeka türünün varlığını ortaya çıkarmıştır. Çoklu zeka kuramı 1983’te Howard Gardner tarafından “Zihnin Çerçeveleri” adlı kitabında ortaya konulmuş ve değişik zeka alanlarından bahsedilmiştir. Bunlar; sözel - dilsel zeka, müziksel zeka, mantıksal - matematiksel zeka, uzamsal - görsel zeka, bedensel - kinestetik zeka, kişisel - özedönük zeka, kişilerarası (sosyal) zeka ve doğacı zekalardır. Gardner’in “çoklu zekâ kuramında”, zekâ alanlarının her biri diğerinden bağımsız olmasına karşın, herhangi bir aktivite esnasında bu zekâ alanlarından bir kaçının aynı anda aktif olması söz konusudur. Bu zeka türlerinden müziksel zekanın, diğer zeka biçimleri ile de farklı bağlantılar gösterdiği, bu alanda yapılan diğer araştırmalar incelendiğinde anlaşılmaktadır. Makalede,  farklı zeka ve çeşitleri incelenmiş ve “müziksel zeka” ele alınarak beyin yapısı içindeki konumu, işlevi ve diğer zeka alanlarıyla olan etkileşimi ortaya konulmaya çalışılmıştır.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi