Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 5
KAMU DİPLOMASİSİ AÇISINDAN TİKA VE YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜNÜN AFGANİSTAN’DAKİ FAALİYETLERİ
2022
Dergi:  
Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye, zengin medeniyet ve kültürün yanı sıra ortak geçmişi ve Türk kavimlerinin varlığı dolayısıyla güçlü bağları olan Afganistan ile daima dostluk ilişkileri içerisinde olmuştur. Bu ilişkiler Rusya ve İngiltere’nin bölgede hâkimiyet kurma çabaları sırasında da değişmeden devam etmiştir. Türkiye-Afganistan ilişkileri, her iki devletin tarihî, siyasi, kültürel ve ekonomik özellikleri çerçevesinde gelişmiştir. Soğuk Savaş yıllarında Afganistan’ın Sovyetler Birliği tarafından işgal edilmesi Türkiye’yi üzmüş, Moskova ile Ankara’nın farklı bloklarda bulunması sebebiyle Türkiye’den Afganistan’a beklenen yardım yapılamamıştır.1990’dan sonra ise Doğu Bloku ve Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla uluslararası sistemin tek kutuplu hale gelmesi Türkiye ile Afganistan arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamış, 1990’lı yıllarda Türkiye her türlü desteği vermeye devam etmiştir.Türkiye’nin Afganistan’a yönelik geliştirdiği kamu diplomasisi ve bu yönde attığı adımlar diğer ülkelere göre Afganistan tarafından çok daha kolay kabul görmüş ve benimsenmiştir. Türkiye, özellikle 2001 yılından bu yana gelişim süreçlerine dahil olmuş ve Afganistan'a yardımlarını artırmıştır. Ankara, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü gibi kurumları sayesinde Afganistan halkına ulaşmış, eğitimden sağlığa, alt yapı çalışmalarından değişim programlarına kadar çeşitli projeler yürütmüştür. Bu çalışmada, Türkiye-Afganistan ilişkilerinin kısa tarihçesi, uluslararası ilişkilerin savaştan yumuşamaya dönüşümünü sağlamayı amaçlayan yumuşak güç anlayışının ortaya çıkması ile Türkiye’nin kamu diplomasi uygulayıcısı olan TİKA ve Yunus Emre Enstitüsünün Afganistan’daki faaliyetleri, etkinlikleri ve karşılıklı işbirliği imkânları incelenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

TIKA and YUNUS ORDER INSTITUTE IN AFGHANISTAN
2022
Yazar:  
Özet:

Turkey has always been in friendly relations with Afghanistan, which has a rich civilization and culture as well as a common history and strong ties due to the presence of Turkish peoples. These relations remained unchanged during the efforts of Russia and Britain to establish sovereignty in the region. The relations between Turkey and Afghanistan have evolved in the context of the historical, political, cultural and economic characteristics of both countries. In the years of the Cold War, the occupation of Afghanistan by the Soviet Union afflicted Turkey, and due to the existence of Moscow and Ankara in different blocks, the assistance expected from Turkey to Afghanistan was not made. After the 1990s, the dissolution of the Eastern Block and the Soviet Union and the international system became one-pole contributed to the development of relations between Turkey and Afghanistan, and in the 1990s Turkey continued to provide all kinds of support. Turkey has been involved in its development processes since 2001 and has increased its aid to Afghanistan. Through its institutions such as Ankara, TIKA and Yunus Emre Institute, it has reached the people of Afghanistan, and has conducted various projects from education to health, from underground work to exchange programs. In this study, the short history of the relations between Turkey and Afghanistan, the appearance of the soft power understanding aimed at ensuring the transformation of international relations from war to softness, and the activities, activities and possibilities of mutual cooperation of the TIKA and Yunus Emre Institute, the public diplomacy practitioners of Turkey in Afghanistan are examined.

Anahtar Kelimeler:

Activities Of Ti̇ka and Yunus Emre Institute In Afghanistan In Terms Of Public Diplomacy
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 216
Atıf : 118
Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi