Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 116
 İndirme 40
KAMU DİPLOMASİSİ VE HALKLA İLİŞKİLER AÇISINDAN YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ’NÜN KOSOVA’DAKİ FAALİYETLERİNİN ANALİZİ
2019
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Devlet-devlet ilişkisinden devlet-toplum ilişkisine ve kültürel ilişkilere dayanan kamu diplomasisi, geleneksel diplomasinin yerine farklı kurumlar, araçlar ve yöntemler kullanılarak diğer ülkelere yumuşak güç uygulamaktır. Bu yumuşak güç uygulanırken çeşitli aktörlerden yararlanılır. Bu aktörler medya, uluslararası örgütler, sivil toplum kuruluşları olabildiği gibi; kanaat önderleri, baskı grupları ve küresel veya özel işletmeler de olabilmektedir. Bu aktörlerle devletler kamuoyu oluşturarak hedeflerine ulaşmaya çalışmaktadırlar. Kamu diplomasisini geleneksel diplomasiden ayıran en önemli etkenlerden biri de halkla ilişkiler unsurudur. Halkla ilişkiler hem örgüt ve şirketlerin hem de devletlerin hedef kitlelerini etkilemede önemli rol oynayabilmektedir. Hem kamu diplomasisi hem de halkla ilişkiler faaliyetlerinde amaç iyi bir planlamayla başarılı iletişim stratejileri geliştirmektir. Bu bağlamda çalışmada halkla ilişkiler aracı olarak görülen kamu diplomasisini Türkiye’nin Kosova’daki Yunus Emre Enstitüsü faaliyetleriyle ne denli uyguladığı araştırılmış ve bu faaliyetler içerik analizi yöntemiyle halkla ilişkiler ve kültürel iletişim modelleri çerçevesinde analiz edilmiştir. Araştırmada Yunus Emre Enstitüsü’nün 2014 yılından araştırmanın bitirildiği 2018 yılına kadar resmi internet sitesinde Kosova ile ilgili yayınladığı haberlerdeki faaliyetlerin türü ve iletişim modeli araştırılmıştır. Buna göre, Yunus Emre Enstitüsü’nün çoğunlukla çift yönlü asimetrik ve enformasyon modelleriyle faaliyetler uyguladığı saptanmıştır. Bunun dışında Enstitü’nün kültürel alanda ve dil eğitimi alanında Türkiye’nin tanıtımını sağlayan faaliyetleri gerçekleştirerek Türkiye’nin Kosova’daki kültürel diplomasi aktörü olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Analysis of the activities of the YUNUS ORDER INSTITUTE in Kosovo from Public Diplomacy and Public Relations
2019
Yazar:  
Özet:

Public diplomacy, from state-state relations to state-social relations and cultural relations, is the application of soft power to other countries using different institutions, tools and methods instead of traditional diplomacy. This soft power is used by various actors when applied. These actors can be the media, international organizations, civil society organizations, and can be the leaders, the press groups, and global or private enterprises. Through these actions, the governments are trying to reach their goals by forming the public. One of the most important factors that distinguish public diplomacy from traditional diplomacy is the public relations element. Public relations can play an important role in influencing the target audiences of both organizations and companies and governments. The aim of both public diplomacy and public relations activities is to develop successful communication strategies with good planning. In this context, the study has been investigated how much public diplomacy is applied by Turkey as a means of public relations with the activities of the Yunus Emre Institute in Kosovo and these activities have been analyzed in the framework of public relations and cultural communication models through the method of content analysis. The study examined the type and communication model of activities in the news that the Yunus Emre Institute published on the official website of Kosovo from 2014 to 2018, when the study was completed. According to this, it has been found that the Yunus Order Institute mostly applies activities with dual-direction asymmetric and information models. In addition, the Institute has been established as a cultural diplomatic actor in Kosovo by carrying out the activities that make it possible to promote Turkey in the cultural field and language education.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 914
Turkish Studies Social Sciences