Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 100
 İndirme 60
İlköğretim 8. Sınıf Öğrencilerinin “bilişim Teknolojileri Okuryazarlık” Düzeyleri (malatya Örneği)
2013
Dergi:  
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin bilişim teknolojilerine yönelik okuryazarlık düzeylerini tespit etmek ve çeşitli değişkenler açısından öğrencilerin bilişim teknolojileri okuryazarlık düzeylerini incelemektir. Bu çalışmada, öğrencilerin “Bilişim Teknolojileri Okuryazarlık”larını tespit etmek için yazarın geliştirdiği 40 maddeden oluşan başarı testi kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemini, Malatya ili Merkez ilçe sınırları içinde yer alan 9423 öğrenci içerisinden 2011-2012 eğitim-öğretim yılı ikinci döneminde öğrenim gören 966 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırma 504 kız öğrenci ve 462 erkek öğrenci ile yürütülmüştür. Bilişim teknolojileri okuryazarlıklarını belirlemek için yapılan başarı testinde öğrenciler tarafından alınan ortalama puan 26.03, medyan 27 ve mod 31’dir. Normal dağılım eğrisi hafif sola çarpık olduğundan öğrencilerin bilişim teknolojileri okuryazarlık testinde nispeten başarılı olduğu görülmüştür. Bu bulgular ışığında araştırmanın sonunda, öğrencilerin bilişim teknolojileri okuryazarlıklarının orta düzeyde olduğu söylenilebilir. Araştırmanın ikinci alt probleminde ilköğretim 8. sınıf öğrencilerin bilişim teknolojileri okuryazarlık düzeyleri cinsiyet, yaş, aile gelir düzeyi, masaüstü/dizüstü bilgisayara sahip olma durumu, evde internet bağlantısına sahip olma durumu, masaüstü/dizüstü bilgisayar ve internet kullanmayı nerede öğrendiklerine, bilgisayar ve internet kullanma sıklıklarına, en çok hangi amaç için masaüstü/dizüstü bilgisayar kullandığına, evde başka bilgisayar/internet kullanan kişilerin olup olmadığına, cep telefonuna sahip olma durumuna, cep telefonundan internete erişme sıklıkları gibi değişkenlerle açısından incelenmiştir. Cinsiyet, yaş ve cep telefonundan internete girme sıklığına göre öğrencilerin okuryazarlıkları arasında manidar bir fark görülmemiştir. Gelir seviyesi 2000 ve üzerinde olan, bilgisayar ve internet sahibi olan, bilgisayar ve internet kullanmayı evde öğrenen, bilgisayar ve interneti her gün kullanan, cep telefonu olan vb. gibi diğer değişkenlerle bilişim teknolojileri okuryazarlıkları daha yüksektir. Araştırmadan elde edilen sonuçlara dayalı olarak çeşitli önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The First 8th. Students Of Sinif's "information Technologies Reading" Levels (malatia Example)
2013
Yazar:  
Özet:

The objective of this research is to identify the level of literacy of primary 8th grade students towards computer technologies and to study the level of literacy of students in computer technologies in terms of various variables. In this study, a success test consisted of 40 articles developed by the author was used to identify the students' "Information Technology Reading". The sample of the study is made up of 966 students from 9423 students located within the district borders of Malatya or the central district in the second semester of the 2011-2012 educational year. The study was conducted with 504 girls and 462 boys. The average score obtained by students in the success test to determine their literacy in Information Technology is 26. 03 is median 27 and mode 31. Since the normal distribution curve is slightly stumbled to the left, it has been shown that students are relatively successful in the computer technology literature test. In light of these findings, at the end of the research, it can be said that students’ computer technology literature is at the middle level. The second issue of the study is 8. Class students' computer technologies readership levels are studied in terms of gender, age, family income level, desktop/desktop computer status, home internet connection status, desktop/desktop computer and internet use where they learn, computer and internet use frequency, what purpose they use the desktop/desktop computer most, whether there are other people using the computer/desktop computer at home, whether they have a mobile phone, the frequency of access to the internet from the mobile phone. According to gender, age and frequency of access to the internet from the mobile phone, there is no manic difference between the students' literature. Income level is 2000 and above, having a computer and internet owner, learning how to use the computer and internet at home, using the computer and internet every day, having a mobile phone, etc. As with other variables, computer technology readiness is higher. Based on the results of the research, various recommendations have been made.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 956
Atıf : 2.042
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini