Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 65
 İndirme 14
Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin E-öğrenmeye Yönelik Hazırbulunuşlukları
2020
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı meslek yüksekokulu öğrencilerinin e-öğrenmeye yönelik hazırbulunuşluklarını belirlemek ve bunun bölüm, sınıf, cinsiyet, e-öğrenme deneyimi, ev interneti varlığı, bilgisayar varlığı, anne-baba eğitim durumu değişkenlerine göre farklılık gösterip göstermediğini ortaya koymaktır. Çalışmada nicel araştırma modellerinden tarama modeli kullanılmıştır. Çalışmanın örneklemi 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Akdeniz Bölgesi’nde bir üniversitenin meslek yüksekokulunda öğrenim gören 260 öğrenciden oluşmaktadır. Araştırmanın verileri Yurdugül ve Demir (2017) tarafından geliştirilen “Üniversite Öğrencilerinin E-öğrenmeye Yönelik Hazırbulunuşluk Ölçeği” kullanılarak elde edilmiştir. Çalışmada aritmetik ortalama, standart sapma, minimum ve maximum gibi betimsel istatistiklerin yanı sıra bağımsız gruplar t-testi ve One Way Anova Testi kullanılmıştır. Anova testi sonucunda anlamlı farkın hangi gruplar arasında olduğunun belirlenmesinde Scheffe testi kullanılmıştır. Çalışmada meslek yüksekokulu öğrencilerinin e-öğrenmeye yönelik hazırbulunuşluğunun yüksek düzeyde olduğu tespit edilmiştir. Teknik programdaki öğrencilerin sosyal programda öğrenim görenlere, daha önce e-öğrenme deneyimi olanların daha önce e-öğrenme deneyimi olmayanlara, evde interneti olanların evde interneti olmayanlara, annesi lise mezunu olanların annesi okuryazar olmayanlara göre e-öğrenmeye yönelik hazırbulunuşluğunun daha yüksek olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Sınıf, cinsiyet ve baba eğitim durumu değişkenlerine göre ise anlamlı farklılığın olmadığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 21
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini