Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 31
 İndirme 17
Kişisel Değerlerin Psikolojik Sermaye ve İş Tatmini İlişkisinde Moderatör Etkisi
2018
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, iş ortamında psikolojik sermaye ile iş tatmini arasındaki ilişkide çalışanların sahip oldukları kişisel değerlerin moderatör etkisini incelemektir. Bu amaçla, başta kişisel değerler olmak üzere değişkenler arasındaki ilişkiye dair teorik altyapının ardından yapılan araştırmaya ilişkin bulgular sunulmuştur. Yapılan araştırmaya, üretim sektöründe faaliyet gösteren köklü bir kamu kuruluşunda farklı görev ve statülerde çalışan 450 kişi katılmıştır. Çoğu 30-50 yaş aralığında, lise mezunu ve 11-15 yıllık tecrübe sahibi olan katılımcıların %59’unu işçiler, %41’ini memurlar; %6’sını kadınlar, %94’ünü erkekler oluşturmaktadır. Araştırmada Allport vd.nin (1960) kullandığı ve Güngör (2000) tarafından revize edilen Değerler Hiyerarşisi Ölçeği, Luthans vd.nin (2007a) geliştirdiği Psikolojik Sermaye Ölçeği ve Oshagbemi’nin (2000) kullandığı Genel İş Tatmini Ölçeği kullanılmıştır. Ölçeklerin güvenilirlik katsayıları kabul edilebilir düzeydedir (0,72–0,97 arası). Yapılan analizlerden elde edilen bulgulara göre; değer türleri arasında iktisadi değerin psikolojik sermaye ile iş tatmini arasındaki ilişkide moderatör etkiye sahip olduğu bulgusuna ulaşılmıştır. Sonuç bölümüne bu bulguların olası gerekçeleri tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Moderator Effect Of Personal Values On The Relationship Of Psychological Capital and Business Satisfaction
2018
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the moderating effect of personal values that employees have in the relationship between psychic capital and work satisfaction in the business environment. For this purpose, the findings of the research conducted after the theoretical infrastructure of the relationship between the variables, primarily personal values, were presented. The research was conducted by 450 people working in different functions and statutes in a rooted public organization that operates in the production sector. The majority of participants between the ages of 30-50 are high school graduates and 11-15 years of experience, 59% are workers, 41% are officials, 6% are women and 94% are men. The study used by Allport vd. (1960) and revised by Güngör (2000) Value Hierarchy Measurement, Luthans vd. The psychological capital scale developed by (2007a) and the general business satisfaction scale used by Oshagbemi (2000). The reliability ratio of the scales is acceptable (0,72-0,97). According to the findings from the analyses, the economic value between the value types has a moderator effect on the relationship between psychological capital and business satisfaction. The result section discussed the possible reasons for these findings.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.377
Atıf : 8.869
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini