Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 42
 İndirme 19
Duygusal ve Psikolojik Faktörlerin Örgütsel Tutum ve Davranışlar Üzerindeki Rolü
2018
Dergi:  
Trends in Business and Economics
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı örgütsel tutum ve davranışlar ile çalışanların sahip oldukları duygusal ve psikolojik faktörler arasındaki ilişkiyi incelemektir. Bu amaçla yapılan araştırmaya İstanbul ve Ankara illerinde çeşitli sektörlerde farklı organizasyon ve düzeylerde çalışan 202 kişi katılmıştır. Katılımcıların %46’sını kadınlar, %54’ünü erkekler oluşturmakta, yaşları 22-62 arasında değişmektedir. Araştırmada Vey ve Campbell (2004) ve Williamsishia (1999)’nın ölçeklerinden yararlanılarak hazırlanmış Rol Ötesi Performans (RÖP) ölçeği, Watson ve çalışma arkadaşları (1988) tarafından geliştirilen ölçekten elde edilen Pozitif Duygusal Yatkınlık (PDY) ölçeği, Luthans ve çalışma arkadaşları (2007a, 2007b) tarafından geliştirilen, Avey ve çalışma arkadaşları (2008) tarafından kısaltılan Psikolojik Sermaye (PS) ölçeği ve Brandes’in (1997) Örgütsel Sinizm (ÖS) ölçeği kullanılmıştır. Ölçeklerin güvenilirlik katsayıları kabul edilebilir düzeyde (0.80-0.87) olup, faktöriyel geçerlilikleri de kabul edilebilir uyum değerleri dahilindedir. Değişkenler arasındaki ilişkileri belirlemek amacıyla korelasyon ve hiyerarşik regresyon analizleri yapılmıştır. Sonuçta bütün değişkenler arasında anlamlı ilişkiler tespit edilmiş olup; gerek PDY ve gerekse PS’nin ÖS ve RÖP’ü anlamlı bir şekilde yordadığı bulgularına ulaşılmıştır. PDY’nin, PS ile ÖS arasındaki ilişki arasında aracı rolü olmadığı fakat PS ile RÖP arasında kısmi aracılık üstlendiği tespit edilmiştir. Sonuç ve tartışma bölümünde bu bulguların olası gerekçeleri tartışılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Trends in Business and Economics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 169
Atıf : 88
Trends in Business and Economics