Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 100
 İndirme 48
Suriyeli Sığınmacılara Türkçe Öğretiminde Sınıf Öğretmenlerinin Uygulamaları
2016
Dergi:  
Çukurova Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Çeşitli nedenlerden dolayı Türkiye'ye yurtdışından göçmüş çok sayıda insan bulunmaktadır. Nisan 2011 yılından itibaren ise Suriye'den gelen ve sayıları milyonla ifade edilen büyük bir sığınmacı grup Türkiye'de bulunmaktadır. Bu sığınmacıların gelmesi ile çeşitli sorunlar ortaya çıkmıştır. İlk temel sorunları fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak olan bu sığınmacıların, daha sonraki en temel sorunu ise bulundukları kültüre uyum sağlamalarıdır. Ancak burada en önemli engellerden birini dil farklılığı oluşturmaktadır. Suriyeli sığınmacılara Türk okullarında verilen eğitimi önemli bir bölümünü ise Türkçe öğretimi oluşturmaktadır. Türkçe öğretimi konusunda en büyük sorumluluk sınıf öğretmenlerine düşmektedir. Sınıf öğretmenleri ise bu konuda çeşitli sorunlarla karşı karşıyadırlar. Bu araştırmada sınıf öğretmenlerinin sınıflarında bulunan Suriyeli çocuklara Türkçeyi nasıl öğrettiklerinin ortaya koyulması amaçlanmıştır. Bu çalışma, Mersin ilinde yer alan ve sınıflarında Suriyeli bulunan 40 öğretmenle yürütülmüştür. Öğretmenlerin seçiminde maksimum çeşitlilik gözetilmiştir. Veriler, 2014-2015 öğretim yılının 2. döneminde toplanmıştır. Veri toplama aracı olarak araştırmacılar tarafından geliştirilen açık uçlu soru formundan yararlanılmıştır. Verilerin analizinde alt başlıklar önceden belirlendiği için betimsel analiz yöntemi kullanılmıştır. Araştırmada sınıf öğretmenlerinin sınıflarında bulunan Suriyeli sığınmacılara Türkçe öğretiminde kendilerini yeterli bulmadıkları, çeşitli sıkıntılar yaşadıkları, Türkçe öğretiminde ilkokuma yazma ile ilgili tekniklerin daha çok tercih edildiği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Çukurova Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 193
Atıf : 172
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini