Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 118
 İndirme 60
Öğretici Görüşlerine Göre Sığınmacı Öğrencilere Türkçe Öğretiminde Karşılaşılan Sorunların Değerlendirilmesi: Kayseri İli Örneği
2019
Dergi:  
International Journal of Language Academy
Yazar:  
Özet:

2011 yılından bu yana Suriye’de yaşanan olaylardan dolayı yaklaşık üç buçuk milyon Suriyeli Türkiye’ye sığınmıştır. Suriyeli sığınmacıların Türkiye’de yaşamlarını devam ettirmesi için ülkenin ana dili olan Türkçeyi öğrenmesi başta eğitim olmak üzere günlük hayatta hayati bir zorunluluk olarak ortaya çıkmıştır. Farklı dil ve kültürden gelen sığınmacılara Türkçe’yi öğretmek için çeşitli yollar izlemiştir. Bunlardan birisi MEB tarafından yürütülen PİCTES (Suriyeli çocukların Türk eğitim sistemine entegrasyonunun desteklenmesi projesi) dir. Suriyeli sığınmacı çocuklara devlet okulları ve geçici eğitim merkezlerinde eğitim verilmektedir. Proje kapsamında Suriyeli sığınmacılara eğitim veren öğretmenler çeşitli sorunlar yaşamaktadır. Bu çalışmanın amacı, PİCTES kapsamında Türkçe öğreticisi olarak çalışan öğretmenlerin, Suriyeli sığınmacı öğrencilere Türkçe’nin yabancı dil olarak öğretiminde karşılaştığı sorunları tespit etmek ve bu sorunların çözümüne yönelik önerilerde bulunmaktır. Araştırmada, Kayseri ilindeki farklı kademede okullar ve geçiçi eğitim merkezlerinde çalışan 16 öğretmenden yarı yapılandırılmış görüşme formları ile veriler toplanmıştır. Araştırmada elde edilen veriler Nvivo programında içerik analizi tekniği ile çözümlenmiştir. Araştırmanın sonucuna göre, Suriyeli sığınmacı çocuklara Türkçe öğretiminde karşılaşılan sorunların hedef dilden, müfredattan, materyal ve sınıf ortamındaki donanım yetersizliğinden kaynaklandığı tespit edilmiştir. Suriyeli sığınmacıların Türk eğitim sistemine dahil edilme sürecinin en önemli sorunun dil sorunu olduğu dikkate alındığında, Türkçe öğretimine ilişkin materyaller hazırlanması, öğreticilere bu alana yönelik eğitim verilmesi ve Arapça bilen rehber öğretmen görevlendirilmesi gibi öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

According To The Teachers’ Opinions, The Assessment Of The Problems Faced In The Turkish Teaching For Refugees Students: Kayseri’s Example
2019
Yazar:  
Özet:

Since 2011, approximately three and a half million Syrians have been refugeing to Turkey due to the events in Syria. Learning Turkish, the country’s mother tongue, for Syrian refugees to continue their lives in Turkey has emerged as a vital obligation in daily life, primarily education. He has followed various ways to teach Turkish to refugees from different languages and cultures. One of these is the PICTES (Project to Support the Integration of Syrian Children into the Turkish Education System) conducted by the MEB. Syrian refugee children are educated in state schools and temporary education centers. In the framework of the project, teachers who educate Syrian refugees are experiencing various problems. The aim of this study is to identify the problems that teachers working as Turkish teachers in the PICTES framework, to Syrian refugee students in teaching Turkish as a foreign language, and to provide suggestions for the solution of these problems. In the study, data were collected with semi-configured forms of interviews from 16 teachers working in different stages of schools and interim educational centers in the province of Kayseri. The data obtained in the research was analyzed through the content analysis technique in the Nvivo program. According to the study, the problems faced in Turkish teaching to Syrian refugee children were found to be due to lack of equipment in the target language, programming, material and classroom. Considering that the most important problem of the process of inclusion of Syrian refugees into the Turkish education system is the language problem, recommendations have been presented, such as preparing materials related to the Turkish teaching, providing teachers training in this field and appointing a guide teacher who knows Arabic.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




International Journal of Language Academy

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.247
Atıf : 1.563
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini