Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 40
 İndirme 7
Türkiye’deki Firmaların Uluslararasılaşmasında En Çok Kullanılan Modellerin Topsıs Yöntemi ile Belirlenmesi
2020
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

Ülkeler arasında ekonomik sınırların kaldırıldığı ve rekabetin yoğun olarak yaşandığı günümüz dünyasında, uluslararasılaşma işletmeler için olmazsa olmaz hale gelmekte ve işletmeler başarılı olabilmek ve ayakta kalabilmek amacıyla uluslararasılaşma yoluyla yenilikçi bir politika izleyerek işletme değerini arttırma yoluna gitmektedirler. Bu çalışmanın amacı firmaların uluslararasılaşma için kullandıkları yöntemleri ve modelleri belirlemek ve uluslararasılaşmada tercih edilen kriterleri önem derecesine göre sıralamaktır. Bu doğrultuda, çalışma kapsamında Manisa’da faaliyet gösteren 72 firma ile online/e-posta yoluyla görüşülerek uluslararasılaşma yöntem ve modeli için kriterler geliştirilmiştir. Ve araştırmaya katılan firmalardan elde edilen veriler, işletmelerin uluslararasılaşmasında en çok kullanılan modelleri ve önem verilen ölçütleri belirlemek amacıyla çok kriterli karar verme (ÇKKV) yöntemlerinden TOPSIS ile çözümlenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, uluslararasılaşma modellerinden sırasıyla küresel doğan işletme modeli, uluslararasılaşmanın yenilik olarak görüldüğü model, aşamalı model ve ilişki ağları modeli; uluslararasılaşma yöntemlerinden ise Ticaret Müşavirlikleri, Ticaret ve Sanayi Odaları ile İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterlikleri ve uluslararası ihtisas fuarları en çok tercih edilen yöntemler olarak belirlenmiştir. Bu sonuçlardan hareketle çalışmada farklı kavramsal çerçevelerin yöntemsel ve teorik olarak güçlü ve zayıf yanları tartışılmış ve gerek işletmelere ve gerekse de teorisyenlere uluslararasılaşma yöntemi ve modeli ile ilgili önerilerde bulunulmuştur. Bu çalışmanın katkısı, uluslararası pazarlara açılmak isteyen Türk işletmelerine uluslararasılaşma modelinin ve kriterlerinin seçiminde yol göstermesi ve ayrıca uluslararasılaşma alanındaki literatüre yeni bir bakış açısı kazandırmasıdır.      

Anahtar Kelimeler:

Null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 360
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini