Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 51
 İndirme 24
Finansal Piyasalardaki Spekulatif Balonlarin Arastirilmasi: Doviz Piyasasi Ornegi
2021
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Finansal varlıkların piyasa değerlerinin temel değerlerinden sapması olarak tanımlanan finansal balonlar, varlıkların piyasada sürekli aşırı değerlenmelerinden dolayı piyasaları olumsuz etkileyerek finansal krizlerin öncü göstergeleri olmaktadır. Böylece yatırımcılar, piyasa düzenleyiciler ve portföy yöneticileri açısından finansal balonların varlığının araştırılması ve nedenlerinin tespit edilmesi, yatırım riski ve fiyat istikrarı için büyük önem arz etmektedir. Bu çalışmada Amerikan Doları, Euro, Japon Yeni, İngiliz Sterlini ve Çin Yuanı olmak üzere en çok işlem gören para birimleri dikkate alınarak döviz piyasasındaki balonların varlığı araştırılmıştır. Bu amaç doğrultusunda çalışmada ABD Doları, Euro, İngiliz Sterlini ve Çin Yuanı için 03.01.2005-20.11.2019 Japon Yeni için de 28.08.2013-20.11.2019 dönemi günlük fiyat verileri kullanılmıştır. Söz konusu kurlardaki balonları belirlemek amacıyla Eküs-Genelleştirilmiş Dickey-Fuller (SADF) ve Genelleştirilmiş SADF (GSADF) testlerinden yararlanılmıştır. Çalışma sonucunda Türkiye döviz piyasasında finansal balonların oluşumuna yönelik bulgulara ulaşılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Speculative Bubbles In Financial Markets: The Example Of Foreign Exchange Market
2021
Yazar:  
Özet:

Financial bubbles are described as the deviation of the market values of financial assets from their core values. They are one of the main indicators for the financial crises by negatively affecting the markets due to the constant overvaluation of the assets. Therefore, investigating the presence of financial bubbles and determining the reasons are of great importance for investors, market regulators, and portfolio managers in terms of investment risk and price stability. In the study, the presence of bubbles in the foreign exchange market is investigated by considering the most traded currencies such as the US Dollar, Euro, Japanese Yen, British Pound, and Chinese Yuan. For this purpose, the daily price data for the period between 03.01.2005-20.11.2019 for the US Dollar/Turkish Lira, Euro/Turkish Lira, British Pound/Turkish Lira, and Chinese Yuan/Turkish Lira, and the daily price data belonging to 28.08.2013-20.11.2019 period for Japanese Yen/Turkish Lira are used. Supremum Augmented Dickey-Fuller (SADF) and Generalized Supremum Augmented Dickey-Fuller (GSADF) tests are used to determine the bubbles in aforementioned exchange rates. The results indicate findings regarding the formation of financial bubbles in the foreign exchange market in Turkey. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 687
Atıf : 3.805
2023 Impact/Etki : 0.389
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi