Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 109
 İndirme 58
Kazan Tatar Türklerinde Masal Anlatma Geleneği
2017
Dergi:  
Ortadoğu ve Göç
Yazar:  
Özet:

Türk halk edebiyatı ürünleri içerisinde masallar gerek içerik ve konu özellikleri, gerekse işlevleri bakımından önemli ürünlerdir. Bu özelliklerinden hareketle, Türkiye sahası üzerinde olduğu kadar Türk Dünyası masalları da çeşitli bilimsel yöntemler kullanılarak incelenmekte; sözlü kültür ortamından derlenen ve Türk lehçe ve şivelerinden Türkiye Türkçesine aktarılan metinler Türkiye’de yayımlanmaktadır. Bu çalışmalar; Türk boyları arasında ortak kültürel mirasın ve belleğin, ortak duyuş ve düşünüş tarzının, ortak hayal dünyasının gelecek kuşaklara aktarılabilmesi bakımından önemli bir yere sahiptir. Özellikle, halk bilgisi ürünlerinin yaratıldıkları sosyal çevre ve şartların, yaratım ve aktarım bağlamına göre kazandıkları işlevlerinin, daha genel bir ifadeyle anlatı geleneklerinin araştırılması ve incelenmesi, elimizde bulunan metinlerin anlaşılması bakımından önemli veriler sunacak niteliktedir. Bu makalede, Türk Dünyası çalışmalarına katkı sunmak amacıyla Kazan Tatar Türklerinde masal anlatma geleneği incelenmiştir. Makalede öncelikle gelenek ve masal anlatma geleneği kavramsal olarak tartışılmış, daha sonra da Kazan Tatar Türklerinde masal anlatma geleneği masal anlatıcıları, dinleyiciler, icra mekânı/yeri ve zamanı, masal metinleri alt başlıklarına ayrılarak değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ortadoğu ve Göç

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 833
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini