Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 46
 İndirme 18
Kamu Harcamaları Ekonomik Büyüme İçin Destek Mi Engel Mi G7 Ülkelerinde Asimetrik Nedensellik Testi
2020
Dergi:  
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kamu harcamaları ile ekonomik büyüme arasındaki nedensel bağıntının gerek yönü gerekse büyüklüğü konusunda birbirinden oldukça farklı görüşler bulunmaktadır. Klasik iktisada göre genişletici maliye politikaları ekonomik büyümeyi negatif yönde etkilemekte, ancak Keynesyen iktisat kamu harcamalarının çarpan mekanizması ile geliri artıracağını benimsemektedir. Diğer taraftan Ricardocu Eşdeğerlik Hipotezi, kamu harcamalarındaki artışın ekonomik büyümeyi etkilemeyeceğini ileri sürmektedir. Wagner Hipotezinde ise ekonomik büyümeden kamu harcamalarına doğru bir ilişki olduğu varsayılmaktadır. Söz konusu değişkenler arasındaki bağıntı, özellikle uygulanacak makroekonomik politikaların belirlenmesi bakımından çok fazla önem taşır. Bu çalışma kamu harcamaları ile ekonomik büyüme arasındaki nedensellik ilişkisini 1950-2011 dönemine ait verilerden hareketle G7 ülkeleri için Hatemi-J (2011; 2012) asimetrik nedensellik testi ile sınamaktadır. Elde edilen bulgulara göre; Almanya, Birleşik Krallık, İtalya, Japonya ve Kanada’da kamu kesimi büyüklüğünden ekonomik büyümeye doğru; ABD ve Japonya’da büyümeden kamu kesimi büyüklüğüne doğru bir nedensel ilişki bulunmaktadır. Fransa’da ise değişkenler arasında bir ilişki tespit edilememiştir.

Anahtar Kelimeler:

Does Public Expenditure Support Economic Growth The Angel Assymmetric Rationality Testing In The G7 Countries
2020
Yazar:  
Özet:

The causal link between public expenditure and economic growth, if necessary, has very different views on the size of each other. According to the classical economy, expanding financial policies have a negative impact on economic growth, but Keynesian acknowledges that public expenditure will increase income with the striking mechanism. On the other hand, the Ricardocu Equality Hypothesis claims that the increase in public spending will not affect economic growth. In Wagner’s hypothesis, it is assumed that the economic growth is a right relationship to public spending. The link between these variables is of great importance, especially when it comes to the determination of macroeconomic policies to be implemented. This study examines the causal relationship between public expenditure and economic growth based on data from the 1950-2011 period with the asymmetric causal test Hatemi-J (2011; 2012) for the G7 countries. According to the findings obtained; in Germany, the United Kingdom, Italy, Japan, and Canada, from the size of the public sector to the economic growth; in the U.S. and Japan, there is a causal relationship to the size of the public sector. In France, there is no relationship between the variables.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 988
Atıf : 8.995
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini