Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Fıkh-ı Ekber Risaleleri
2010
Dergi:  
Cumhuriyet İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

İslam’ın inanç esaslarını ifade eden “Akaid Risaleleri”, İslam âlimlerince Dinin Kur’an ve Hadis gibi iki temel kaynağı esas alınarak yazılmıştır. Bu şekilde hem iman edilecek hususların doğru ve eksiksiz bir şekilde belirlenmesi ve hem de bir takım batıl inançlar karşısında Müslümanların inanç esaslarının korunması gibi temel ihtiyaçlar karşılanmıştır. Bu konuya ilk defa ilmî bir disiplin ölçüsünde bakan, İmam Ebu Hanife olmuştur. İmam, bu disiplinin adını da “el-Fıkhu’l-Ekber” olarak koymuştur. Ancak bu konuda ona atfen yazılan metinlerin korunmasında bir takım problemler görülmüştür. Günümüze kadar gelen ve Dinin bir klasiği olarak bundan sonra da yaşayacak olan bu ilmî metinlerin “Tenkitli Neşir” usulü ile yeniden ele alınması ve problemlerin giderilmesi gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

fıkhı extraber risales
2010
Yazar:  
Özet:

“akaid risales” that expresses the principles of faith in islam, was written based on two basic sources such as the quran, and hadis, in this way, the right and complete determination of the matters to be faith, and the basic needs of the muslims, such as the protection of the belief principles of the beliefs in the face of a team of western beliefs were met, and the name of this discipline has been the imam ebu ladyife, who had a view of this discipline as a “elfhu’lek” and the protection of such problems, and how many of these problems have been addressed in this issue

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Cumhuriyet İlahiyat Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.205
Atıf : 2.557
Cumhuriyet İlahiyat Dergisi