Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 41
 İndirme 13
İbn Teymiyye Ekseninde Kur’ân’ın Kur’ân’la Tefsiri Meselesine Dair Bazı Mülahazalar
2021
Dergi:  
darulfunun ilahiyat
Yazar:  
Özet:

Ehl-i hadis paradigmasını benimseyen ve günümüz selefî ve ıslah kökenli birçok hareket ve akımın temel referans noktası olan İbn Teymiyye (ö. 728/1328) kendi döneminde var olan Hurûfîlik, Bâtınîlik gibi akımlar ve sapkın-bid’at ehli kabul ettiği fırkalar karşısında aslın muhafaza edilmesi ve selef olarak nitelendirdiği ilk üç neslin yolunun izlenmesi gerektiğini savunmaktadır. O, Kur’ân’ın öncelikle Kur’ân’la, sonrasında sırasıyla sünnet, sahabe ve tâbiîn sözüyle tefsir edilmesi gerektiğini aksi halde reyle tefsirin haram olduğunu ileri sürmektedir. İbn Teymiyye kendi asrında var olan tefessühün, ilk dönemin temiz/saf din anlayışına ve temel/aslî kaynaklarına müracaat etmekle mümkün olacağına inanmıştır. Bu makalede, İbn Teymiyye’nin yaşadığı dönem incelenerek konunun tarihsel arka planı üzerinde durulacak ve Kur’ân’ın Kur’ân’la tefsirinin sistemleşmesine sebep olan saikler irdelenecektir. Daha sonra ise Kur’ân’ın Kur’ân’la tefsirinin çağdaş dönemdeki etki ve yansımaları ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Ibn Teymiyye Exeninde Kur'ân'in Kur'ân'la Tefsiri Meselesine Dair Bazi Mulahazalar
2021
Yazar:  
Özet:

Ibn Teymiyye, who adopts the paradigm of Ehl-i hadith and is the main reference point of many movements and flows of today's prefiers and islands. 728/1328) The Hurufîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlîlî He says that the Qur’an should be interpreted first with the Qur’an, then accordingly with the word of Sunnah, Sahabe and Tabiin, otherwise the reyle tefsir is haram. Ibn Teymiyye believed that the tefessühün, which exists in his earths, would be possible with the understanding of the clean/clean religion of the first time and the basic/originary sources. In this article, the period in which Ibn Teymiyye lived will be studied on the historical background of the subject and the facts that lead to the systematization of the Qur’an and the interpretation of the Qur’an will be discussed. After that, the Qur’an will be revealed in the Qur’an and the Qur’an will be revealed in the Qur’an.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




darulfunun ilahiyat

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 415
Atıf : 528
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini