Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 70
 İndirme 22
 Sesli Dinleme 3
Türkiye ve Libya Arasında Akdedilen Akdeniz’de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası’nın Hukuki Niteliğine ve Birleşmiş Milletler’e Tesciline İlişkin Bir Değerlendirme
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Doğu Akdeniz’de son dönemlerde ortaya çıkan hidrokarbon kaynakları bölgeye olan ilgiyi artırarak kıyıdaşlar arasında gerilimi de tetiklemiştir. 2003 yılından bu yana Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin komşuları ile Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bölgede yokmuşçasına yürürlüğe koyduğu iki taraflı deniz yetki alanları sınırlandırma antlaşmaları Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan haklarını ihlal etmekte, Türkiye bu antlaşmaların geçersiz olduğunu ileri sürmektedir. Bu kapsamda, çalışmanın konusunu oluşturan Türkiye’nin Libya Ulusal Hükümeti ile Doğu Akdeniz’de yetki alanlarını sınırlandırmak amacıyla 29 Kasım 2019’da imzaladığı Mutabakat Muhtırası, her iki devletin uluslararası hukuk alanında haklarını ve çıkarlarını güvence altına almayı amaçlayan çok önemli bir adım olmuştur. Söz konusu Mutabakat, tarafların Doğu Akdeniz’de oyun belirleyici aktörler haline gelmesini sağlayarak ihtiyaç duydukları enerji kaynaklarına ulaşmaları için hukuki bir zemin oluşturmuştur. Bu çalışmada öncelikle, uluslararası hukuk açısından uluslararası antlaşma özellikleri taşıyan ilgili Muhtıra’nın içerdiği hükümler kapsamında hukuki niteliği tespit edilecektir. Ardından yükselen bütün itirazlara rağmen, Mutabakat Muhtırası’nın Birleşmiş Milletler tarafından tescil ettirilmesinin uluslararası hukuk açısından anlamı ve önemi üzerinde durularak bu konuya ilişkin bir değerlendirme yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Relationships Between Turkey and Libya To The Limitation Of The Territory Of The Dutch Authorities In The Akdeniz To The Legal Status Of The Mutbakat Muthirasi and To The Transfer Of The United Nations To The United Nations
2021
Yazar:  
Özet:

The hydrocarbon sources that have emerged in the Eastern Mediterranean in recent periods have increased interest in the region and triggered tensions among coastal people. Since 2003, the two-party maritime authority restriction treaties that the neighbors of the Southern Cyprus Rum Administration and the Turkish Republic of Northern Cyprus have entered into force in the region are violating the rights of Turkey arising from international law, Turkey claims that these treaties are invalid. In this context, the Mutabakat Agreement signed on November 29, 2019 with the aim of limiting the competence of the Libyan National Government and the Eastern Mediterranean, which is the subject of the work, has been a very important step aimed at safeguarding the rights and interests of both countries in the field of international law. The Mutabakat has created a legal basis for the parties to become decisive players in the Eastern Mediterranean to reach the energy resources they need. This study will first identify the legal nature within the framework of the provisions contained by the relevant Muthera which has the characteristics of international treaties in terms of international law. In spite of all the objections that arise thereafter, an assessment of the issue will be made, focusing on the meaning and importance of the registration by the United Nations in terms of international law.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.500
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini