Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 32
 İndirme 6
Türkiye ve Libya Arasında Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası: Anlaşmanın Türkiye-israil İlişkilerinin Geleceğine Muhtemel Etkileri
2021
Dergi:  
Bilge Strateji
Yazar:  
Özet:

27 Kasım 2019’da Türkiye ile Feyyaz El Serrac başkanlığındaki Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasında im- zalanan mutabakat muhtırası ile iki ülkenin Akdeniz’de karşılıklı kıyıları arasında deniz yetki alanları belirlenmiştir. Muhtıra, Türk hükümeti tarafından Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuktan kay- naklı hakların korunmasının ve bu haklardan doğan doğal kaynak arama ve işletme faaliyetlerinin meşruiyetinin sağlanması açısından önemli bir gelişme olarak değerlendirilmiştir. Fakat muhtıranın ger- çekleştirilme süreci gerek Libya gerek bölgedeki bazı gelişmeler ve anlaşmaya gelen bazı reaksiyonlar nedeniyle bir takım meydan oku- ma ile karşı karşıyadır. Libya’da bulunan siyasi yönetimin maruz kaldığı baskılar nedeniyle gücünü koruyamama ihtimali ilerleyen süreçte muhtıranın karar alma süreçleri içerisinde uygulanırlığının sağlanmasına dair soru işaretleri oluşturmaktadır. Ayrıca anlaşmanın bölgede bulunan Yunanistan, Mısır, İtalya, Güney Kıbrıs ve İsrail gibi aktörlerin tepkisini çekmesi bu aktörler tarafından muhtıranın uygulanma sürecinde bazı zorluklar ortaya konulması ihtimalini taşımaktadır. Çalışma öncelikli olarak, muhtıranın Türk yönetimi açısından sahip olduğu önemi ve muhtıranın imzalanmasına neden gerek duyulduğu sorularına cevap aramaktadır. Sonrasında ise an- laşmanın kendileri tarafından ‘endişe ile takip’ edildiğini ifade eden Türkiye ve Libya Arasında Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası: Anlaşmanın Türkiye-İsrail İlişkilerinin Geleceğine Muhtemel Etkileri İsrail’e odaklanmakta ve İsrail yönetimi tarafından anlaşmanın nasıl algılandığı incelenmektedir. Çalışma son olarak Mavi Marmara ola- yı sonrası gerileyen Türkiye-İsrail ilişkilerinin 2016 yılında imzala- nan anlaşma ile normalleşme sürecine girmesinde önemli bir faktör olarak değerlendirilen Doğu Akdeniz’deki enerji kaynakları mesele- sinin evrildiği boyutu ortaya koymakta ve muhtıranın mevcut ilişki- ler açısından hangi sonuçlar ortaya koyacağını değerlendirmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Cooperation Between Turkey and Libya On The Restriction Of Maritime Authority: The Possible Impacts Of The Agreement On The Future Of Turkey-israel Relations
2021
Dergi:  
Bilge Strateji
Yazar:  
Özet:

On 27 November 2019, the agreement between Turkey and the Trablus-based National Mutabakat Government (UMH) under the presidency of Feyyaz El Serrac and the maritime authority areas between the two countries in the Mediterranean coast have been determined. It has been regarded by the Turkish government as an important development in terms of the protection of the rights derived from international law in the Eastern Mediterranean and the guarantee of the legitimacy of natural resources search and business activities arising from these rights. But the process of withdrawal of the Madhirran is faced with a number of challenges because of some developments in the region and some reactions to the agreement. The possibility that the political government in Libya is not able to preserve its power due to the pressure that it is exposed to is a question of the possibility that it is implemented in the decision-making process. Furthermore, the agreement attracted the reaction of actors such as Greece, Egypt, Italy, Southern Cyprus and Israel in the region may bring about some difficulties in the implementation process by these actors. The study is primarily looking for answers to the questions about the importance of the Mutheran in terms of the Turkish government and why it is necessary to sign the Mutheran. After that, the An-Lashman is expressed by themselves as "followed by the breath" between Turkey and Libya on the limitation of the maritime authority areas: The potential effects of the agreement on the future of the Turkish-Israeli relations are focused on Israel and the study of how the agreement is perceived by the Israeli administration. The study ultimately reveals the size of the Mavi Marmara, which is considered an important factor in the process of normalization of the subsequent Turkish-Israeli relations with the signing of the Agreement in 2016 and the energy sources in the Eastern Mediterranean reveal the scale of the development of the Mavi Marmara and evaluates what the results will be revealed in terms of the current relations.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Dergi:  
Bilge Strateji
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Bilge Strateji

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 169
Atıf : 838
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini