Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Sosyal Ağlarda Arkadaş Olmak: Keşifsel Bir Araştırma
2019
Dergi:  
Gençlik Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sosyal ağların günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası olması ve gün içerisinde yaygın kullanılması nedeniyle sosyal ağ arkadaşlıklarının öneminin giderek arttığı görülmektedir. Özellikle sosyal ağlar, gençler tarafından sosyalleşmenin yeni bir aracı olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle bireyler sosyal ağlar üzerinden yeni arkadaşlıklar kurmayı amaçlamaktadır. Kurulan arkadaşlıkların bazıları gerçek dünyada, bazıları ise sanal dünyanın bir parçası olan sosyal ağlarda çeşitli nedenlerle sonlanabilmektedir. Bu araştırmanın amacı, Facebook kullanıcılarının tanımadıkları kişiler ile arkadaş kalması ya da bu kişileri arkadaşlıktan çıkarmasını etkileyen unsurları ortaya çıkarmaktır. Öncelikle, hayali Facebook hesapları oluşturulmuştur. Uygulama Aksaray Üniversitesi öğrencileri üzerinde gerçekleştirilmiştir. Hayali hesapların profil fotoğrafı, cinsiyeti, aynı üniversitede eğitim alma ve ilişki durumunun kullanıcıların arkadaş kalma davranışı ile arasındaki ilişki ölçülmüştür. Ayrıca katılımcıların demografik özelliklerine göre arkadaşlığı sürdürme davranışındaki farklılıklar da analiz edilmiştir. Sonuçlar incelendiğinde, erkek kullanıcıların arkadaş kalma oranının kadın kullanıcılara göre daha yüksek olduğu görülmüştür. Bununla birlikte, istek gönderen hesabın cinsiyeti, profil fotoğrafı, eğitim ve ilişki durumunun, katılımcıların arkadaş kalma davranışı üzerinde bir etkisinin olmadığı bulgusuna ulaşılmıştır. Ayrıca katılımcıların demografik farklılıklarının arkadaş kalma davranışı üzerinde herhangi bir etkisinin olmadığı ulaşılan diğer bir bulgudur. Elde edilen bulgular, ilgili literatüre ile paraleldir

Anahtar Kelimeler:

Being Friends On Social Networks: A Discoverable Research
2019
Yazar:  
Özet:

Because social networks are an integral part of everyday life and are widely used throughout the day, the importance of social networks is increasing. In particular, social networks are seen by young people as a new means of socialization. This is why individuals intend to build new friendship through social networks. Some of the established friendships can end in the real world, while some can end in social networks, which are part of the virtual world, for various reasons. The purpose of this research is to reveal the elements that influence Facebook users to stay friends with people they don’t know or to get them out of friendship. First of all, imaginary Facebook accounts are created. The application was carried out on the students of Aksaray University. The profile photo of imaginary accounts, the gender, the relationship between the study at the same university and the relationship status and the user's friendship behavior. Also, the differences in the behavior ofining friendship were analyzed according to the demographic characteristics of participants. When the results were studied, it was found that male users had a higher rate of friendship than female users. However, the requesting account’s gender, profile photo, education and relationship status have not been found to have an impact on the participant’s friendship behavior. It is also another finding that the demographic differences of participants have no influence on friendship behavior. The findings obtained are parallel to the related literature

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Gençlik Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Hukuk; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 172
Atıf : 609
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini