Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 53
 İndirme 11
The Role Of Digital Feedback On The Self-esteem Of Digital Natives
2020
Dergi:  
Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

The development of web technologies makes virtual platforms as an inseparable part of human life. This situation makes digital feedback highly effective on the self-esteem of individuals. For this reason, the present research explores the relationship between the self-esteem of digital natives and their feedback from digital platforms. The participants of this study include 310 high school students in Isparta, Turkey and the study adopts Rosenberg’s Self-Esteem Scale (RSES), Digital Feedback Form (DFF), and Personal Information Form (PIF) in order to demonstrate the role of digital feedback on the self-esteem of digital natives. The previous studies in the literature were carried out on specific social media platforms, therefore they could not include all of the interaction opportunities. Since this research considers different types of feedback on social media, it provides a comprehensive knowledge in the field. This research demonstrates that there is a significant relation between the self-esteem levels of digital natives and the feedback that they receive in terms of “friend requests they send” and “posts they share being retweeted/reposted”. Thus, the results reveal that the self-esteem levels of adolescents vary based on the feedback that is related to the friendship requests, direct messages, reception of positive comments on posts and their tweets being retweeted/reposted.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 342
Atıf : 970
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini